|
Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Pečená rajčata ve vlastní šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rajčata pěkně zralá Tymián Přírodní hnědý cukr/třtinový Česnek Balzamikový ocet Olivový olej -množství není uvedeno schválně, protože přijde od každého na jednotlivé rozpůlené rajče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Recept na Pečená rajčata ve vlastní šťávě: Troubu si předehřejeme na 150stC. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe rozpůlenými rajčaty řezem nahoru. Na každou polovinu rajčete přijde – snažíme se přímo na rozkrojené rajče: špetka tymiánu, plátečky česneku, posypat hnědým cukrem (udělá prima karamelovou příchuť!), pokapat balzamikovým octem a olivovým olejem. Pečeme zvolna nejdříve 150st.C, po 1/2 na 120st.C cca 2 – 3 hodiny podle velikosti rajčat . Po této době se rajčata pěkně scvrknou, ale uvnitř zůstane šťávička. Možná se zdá doba pečení dlouhá, ale celou dobu si nemusíme rajčat všímat.(Čas pečení je orientační, řídíte se velikostí rajčat a vůní linoucí se z trouby, nesmí se připalovat-pečeme zvolna!). (Dělala jsem 2x – velká rajčata 3,5 hod. + malá cherry rajčátka 2,5 hod.) Kdo chce mít rajčata úplně usušená, musel by je péct cca 6 hod. Varianty uskladnění: 1) sklenice vypláchneme vařící vodou a necháme vysušit v troubě zapnuté na 140st.C po dobu 10 min.Ještě horké rajčata natlačíme do sklenic, dobře zavíčkujeme, horké obrátíme dnem vzhůru a vychládlé uskladníme v chladu a temnu. 2) Sklenice naplníme, zavíčkujeme a sterilujeme 10min. na 80st. Dále postup stejný.
Poznámka k receptu na Pečená rajčata ve vlastní šťávě: Jednoduchá příprava a výsledek? Takto upečená a vysušená rajčata se chuťově nedají srovnat s kupovanými. Třtinový cukr+balzamico+česnek+bylinky z nich udělá lahůdku:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená rajčata ve vlastní šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 04.10.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Rajčata pěkně zralá Tymián Přírodní hnědý cukr/třtinový Česnek Balzamikový ocet Olivový olej -množství není uvedeno schválně, protože přijde od každého na jednotlivé rozpůlené rajče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená rajčata ve vlastní šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená rajčata ve vlastní šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená rajčata ve vlastní šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|