RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou, recepty Pecena okra s rajcatovou omackou, Pecena, okra, rajcatovou, omackou


Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou

Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Pecena okra s rajcatovou omackou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g cerstve okry (vybirejte pouze pevne tobolky dlouhe max. 7 cm) 8 zralych rajcat 1 cibule 5 strouzku cesneku 1 rovna lzicka mleteho noveho koreni 1 rovna lzicka rimskeho kminu 1 lzice javoroveho sirupu 1 lzice rajskeho protlaku zeleninovy vyvar (cca 250 - 300 ml) hrst cerstveho koriandru olivovy olej sul drceny pepr.

Pecena okra s rajcatovou omackou
Zvětšit obrázek

Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou

Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou:
Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a pri 210 stupnich (horni a dolni ohrev) asi 20 minut peceme (do mekka). Obcas promichame. Rajcata narizneme, sparime vrouci vodou a nechame odstat. Pote oloupeme a nakrajime na male kosticky. Cibuli nakrajime na drobno a na trosce olivoveho oleje nechame zesklovatet. Pridame nove koreni, rimsky kmin a nechame provonet. Pote pridame cesnek, promichame a nakonec prisypeme pokrajena rajcata a rajsky protlak. Podlijeme vyvarem a odkryte dusime do mekka a zhoustnuti. Do hotove omacky vmichame vetsi hrst posekaneho koriandru, dochutime javorovym sirupem, pripadne soli, peprem a vmichame pecenou okru. Podavame nejlepe s ryzi nebo kuskusem.

Poznámka k receptu na Pecena okra s rajcatovou omackou:
Cerstvou okru je mozne i nalozit (viz. posledni foto) - nalev delam stejny jako na okurky, zavaruji pouze 5 - 10 minut, dle velikosti tobolek. Chutna vyborne. odkazy na okru: http://www.ovoce-zelenina-krejci.cz/2011/02/okra-j... http://clanky.vareni.cz/ibisek-jedly-neboli-okra/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pecena okra s rajcatovou omackou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 08.07.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 500 g cerstve okry (vybirejte pouze pevne tobolky dlouhe max. 7 cm) 8 zralych rajcat 1 cibule 5 strouzku cesneku 1 rovna lzicka mleteho noveho koreni 1 rovna lzicka rimskeho kminu 1 lzice javoroveho sirupu 1 lzice rajskeho protlaku zeleninovy vyvar (cca 250 - 300 ml) hrst cerstveho koriandru olivovy olej sul drceny pepr
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pecena okra s rajcatovou omackou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pecena okra s rajcatovou omackou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pecena okra s rajcatovou omackou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist