|
Recept na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě
Recept na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 krůtí stehna 3 PL olivového oleje 3 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu sůl, pepř, celý kmín sypká červená paprika, špetka kurkumy 2 cm strouhaného zázvoru / nebo půl větší chilli papričky / libeček nebo jiné bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě
Recept na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě: Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky nalijeme olivový olej, přisypeme nasekaný libeček, přidáme 2-3 PL zakysané smetany /jogurtu/,přisypeme červenou sypkou papriku, špetku kurkumy, nastrouhaný čerstvý zázvor nebo půlku větší chilli papričky a vše dobře promícháme. Krůtí stehna omyjeme a ze všech stran potřeme solí.( můžeme ji vetřít i lehce pod kůží ). Na závěr stehna dobře opepříme. Vezmeme si mašlovačku a touto marinádovou směsí krůtí stehna potřeme a dáme do chladu na 2 -3 hodiny . Před pečením ještě posypeme kmínem. Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Stehna vložíme do hlubší pečící misky nebo pekáčku s pečícím papírem, potřený máslem, přiklopíme poklicí nebo druhým pekáčkem a pečeme. V průběhu pečení stehna potíráme pikantní marinádou. V polovině pečení pekáček odklopíme a pečeme dál dozlatova a doměkka. Podáváme s pečivem, nebo s chladným letním bramborovým salátem.
Poznámka k receptu na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě: Svádí mne napsat spíš krůtí stehna v remuládě, ale je to pečené, takže se nedá napsat, jak mne to svádí. Někdo přidává i na tento recept i víno, apod. Čerstvý zázvor je v tom bezvadný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 24.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 krůtí stehna 3 PL olivového oleje 3 PL zakysané smetany nebo bílého jogurtu sůl, pepř, celý kmín sypká červená paprika, špetka kurkumy 2 cm strouhaného zázvoru / nebo půl větší chilli papričky / libeček nebo jiné bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená krůtí stehna na zázvorové marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|