|
Recept na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Recept na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
krůtí maso (použila jsem dvě krůtí nohy) kořenová zelenina libová slanina zeleninový vývar sůl bambova sůl estragon, libeček, pažitka, bazalka, oregano, tymián brambory olej ve spreji sůl, pepř lžička másla mražená zelenina dle chuti (já dala hrášek a kukuřici).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
Recept na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou: Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky pokrájenou slaninku a posekané bylinky. Na vše jsem vložila okořeněné maso, podlila vývarem a vložila přiklopené do vyhřáté trouby na 160 stupňů na cca 1 hodinu. Brambory jsem si řádně omyla a pokrájela na požadovanou velikost. Rozložila na plech a postříkala olejem ve spreji, osolila, opepřila. Po 1 hodině jsem si maso odklopila a ještě na další hodinu, nechala odkryté péct v troubě, průběžně jsem maso přelévala šťávou v pekáčku. Po půl hodině pečení odkrýtého masa jsem si do trouby k masu přidala brambory. Jakmile uplynula hodina pečení odkrytého masa a půl hodiny pečení brambor, rozpálila jsem v troubě horní gril a brambory dala na úroveň nad maso. Maso i brambory jsem grilovala do křupava. Mezitím jsem si na pánvi na lžičce másla odusila mraženou zeleninku. Naservírovala jsem na talíř a hotovo.
Poznámka k receptu na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou: hmmmm tak tohle můžeme také
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: R-o-m-i-k
- Datum vložení: 05.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: krůtí maso (použila jsem dvě krůtí nohy) kořenová zelenina libová slanina zeleninový vývar sůl bambova sůl estragon, libeček, pažitka, bazalka, oregano, tymián brambory olej ve spreji sůl, pepř lžička másla mražená zelenina dle chuti (já dala hrášek a kukuřici)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|