|
Recept na Pečená bažantí stehýnka na divoko
Recept na Pečená bažantí stehýnka na divoko je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená bažantí stehýnka na divoko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 bažantích stehýnek 1 dcl olivového oleje 1 větší cibule 6-8 stroužků česneku 6 bobkových listů 10 kuliček pepře celého 8 kuliček nového koření 5 jalovcových kuliček asi lžíce soli - dle chuti a potřeby kmín 10 dkg anglické slaniny 2 mrkve 3 plátky bulvového celeru 1-2 kořeny petržele.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená bažantí stehýnka na divoko
Recept na Pečená bažantí stehýnka na divoko: Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme kolem půl hodinky naležet. Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích). Bobkový list dávám volně. Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky (možno mírně předsmažit), poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření, slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby. Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou. Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu a stehna obrátíme.
Poznámka k receptu na Pečená bažantí stehýnka na divoko: Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená bažantí stehýnka na divoko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roxana (Zdena Dolská)
- Datum vložení: 04.04.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 8 bažantích stehýnek 1 dcl olivového oleje 1 větší cibule 6-8 stroužků česneku 6 bobkových listů 10 kuliček pepře celého 8 kuliček nového koření 5 jalovcových kuliček asi lžíce soli - dle chuti a potřeby kmín 10 dkg anglické slaniny 2 mrkve 3 plátky bulvového celeru 1-2 kořeny petržele
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená bažantí stehýnka na divoko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená bažantí stehýnka na divoko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená bažantí stehýnka na divoko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|