|
Recept na Patero slaných závinů
Recept na Patero slaných závinů je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Patero slaných závinů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 balení listového těsta strouhanka 1) Závin se slaninou, hruškami a nivou... (2 kusy) 150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku 1 velký hruškový kompot (= 8 půlek kompotovaných hrušek) 100 g nivy 2) Závin s uzeným lososem 100 g uzeného lososa 200 g čerstvého baby špenátu 2 nasekané stroužky česneku 50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem) 3) Závin se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí 1-2 konzervy sardinek nebo sleďů v hořčičné omáčce 2-3 vejce natvrdo sůl červená cibule 4) Závin s hermelínem a brusinkami 1 velký hermelín 70 g plátkového sýra 2 lžíce kompotovaných brusinek 5) Závin s pikantní pizza chutí 2 lžíce paprikového pesta 50 g salámu chorizo 4 sušená rajčata v oleji - okapaná 50 g zelených oliv 30 g rozdrobené nivy 1 rajče - bez dužniny 2 rozšlehaná vejce na potření sezamová semínka na posyp papír na pečení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Patero slaných závinů
Recept na Patero slaných závinů: Obě balení listového těsta rozdělíme na 3 díly, abychom ve výsledku vytvořli 6 závinů. 1) Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 2) Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky uzeného lososa, špenátem, sekaným česnekem a kopečky mascarpone (nebo jeho alternativ). Zavineme, potřeme vejcem a posypeme sezamem. 3) Listové těsto rozválíme, střed posypeme strouhankou, poklademe rybičkami, plátky vajíček vařenými natvrdo, solí a červenou cibulí, nakrájenou na velmi tenké plátky. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 4) Listové těsto rozválíme, poklademe plátky tvrdého sýra, kousky hermelínu a pokapeme brusinkovým kompotem. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. 5) Listové těsto rozválíme, potřeme paprikovým pestem, pokladame plátky choriza, sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, drobenou nivou, plátky oliv a rajčetem zbaveným dužniny. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Záviny pečeme v troubě nastavené na 220-230°C 20-25 minut a hlídáme jejich povrchové zbarvení.
Poznámka k receptu na Patero slaných závinů: Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Patero slaných závinů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 2 balení listového těsta strouhanka 1) Závin se slaninou, hruškami a nivou... (2 kusy) 150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku 1 velký hruškový kompot (= 8 půlek kompotovaných hrušek) 100 g nivy 2) Závin s uzeným lososem 100 g uzeného lososa 200 g čerstvého baby špenátu 2 nasekané stroužky česneku 50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem) 3) Závin se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí 1-2 konzervy sardinek nebo sleďů v hořčičné omáčce 2-3 vejce natvrdo sůl červená cibule 4) Závin s hermelínem a brusinkami 1 velký hermelín 70 g plátkového sýra 2 lžíce kompotovaných brusinek 5) Závin s pikantní pizza chutí 2 lžíce paprikového pesta 50 g salámu chorizo 4 sušená rajčata v oleji - okapaná 50 g zelených oliv 30 g rozdrobené nivy 1 rajče - bez dužniny 2 rozšlehaná vejce na potření sezamová semínka na posyp papír na pečení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na patero slaných závinů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Patero slaných závinů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Patero slaných závinů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|