|
Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze
Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mrkve, 1 velká cibule, 5 středních brambor, 2 střední sladké brambory, 400 g krájených rajčat (mohou být i z konzervy), 400 g zelené čočky (může být i z konzervy), 25 g másla, 85 g tvrdého sýra, 150 ml červeného suchého vína, 150 ml vody, 1 lžíce oleje, 2 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 1 lžička cukru, sůl, 2 kostky zeleninového vývaru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze
Recept na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze: Mrkev oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 – 1 cm velké kousky. Cibuli rozpůlíme a nákrájíme na plátky. Sladké i bílé brambory oloupeme a pokrájíme na kousky, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme na něm cibuli. Přidáme mrkev a ochutíme tymiánem. Promícháme, zalijeme vínem, vodou, přidáme krájená rajčata a kostky vývaru a necháme asi 10 minut dusit. Pak přidáme zelenou čočku, promícháme, zakryjeme a necháme dalších 10 minut dusit. Poté by mrkev měla být uvařená „na skus“ a čočka by měla být mírně rozvařená. Mezitím si uvaříme sladké i bílé brambory. Necháme je vařit asi 15 minut do změknutí, pak slijeme vodu, přidáme máslo a rozmačkáme (rozmixujeme). Vznikne nám kaše, kterou mírně osolíme a přidáme trochu tymiánu. Mrkvovo-čočkovou směs přendáme do zapékací mísy a navršíme na ní bramborovou kaši. Posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na 190 stupňů. Povrch by po této době měl mít zlatou barvu. Podáváme třeba s brokolicí, kterou jsme mírně spařili.
Poznámka k receptu na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze: Připravený koláč (nepečený) můžeme uchovat zhruba měsíc i v mrazáku nebo 2 dny v lednici. Pokud dáme koláč zmrazit a chceme ho poté připravit, stačí ho dát do trouby a péct při stejné teplotě 40 minut. http://www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 18.12.2010
- Počet porcí: 6 -8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 500 g mrkve, 1 velká cibule, 5 středních brambor, 2 střední sladké brambory, 400 g krájených rajčat (mohou být i z konzervy), 400 g zelené čočky (může být i z konzervy), 25 g másla, 85 g tvrdého sýra, 150 ml červeného suchého vína, 150 ml vody, 1 lžíce oleje, 2 lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu, 1 lžička cukru, sůl, 2 kostky zeleninového vývaru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pastýřský koláč (shepherd’s pie) - vegetariánská verze,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|