|
Recept na Pastitsio
Recept na Pastitsio je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Pastitsio budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g Mletého masa, 1 Cibule, 100 g Rajčat, 200 g Eidamu, 150 ml Smetany ke šlehání, 300 g Makarónů, 100 ml Bílého vína, 150 ml Rajského protlaku, 1 lžíce Hladké mouky, Strouhanka, 4 lžíce Másla, 2 lžíce Oleje, 1 Vejce, Pepř, Skořice, 100 ml Bujónu, Sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pastitsio
Recept na Pastitsio: Z bílku ušleháme sníh. Sýr nastrouháme a rozdělíme na tři díly. Rajčata oloupeme a nakrájíme. Maso s nakrájenou cibulkou opečeme na oleji. Zalijeme protlakem, bujónem a vínem; přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme pepřem, solí, skořicí a necháme asi půl hodiny vařit. Uvaříme bešamelovou omáčku z másla, mouky a smetany, osolíme ji a vmícháme žloutek. Makaróny uvaříme, zcedíme, smícháme se sněhem a vmícháme do nich třetinu sýra. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nasypeme do ní polovinu makarónů. Masovou směs smícháme s třetinou sýra a vlijeme na makaróny do zapékací misky. Navrch dáme zbytek makarónů, zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 45 minut zapékat. Na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.
Poznámka k receptu na Pastitsio: vybusna: do makaron, je to tam napsané :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pastitsio, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.zarovi.cz
- Datum vložení: 25.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 300 g Mletého masa, 1 Cibule, 100 g Rajčat, 200 g Eidamu, 150 ml Smetany ke šlehání, 300 g Makarónů, 100 ml Bílého vína, 150 ml Rajského protlaku, 1 lžíce Hladké mouky, Strouhanka, 4 lžíce Másla, 2 lžíce Oleje, 1 Vejce, Pepř, Skořice, 100 ml Bujónu, Sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pastitsio,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pastitsio - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pastitsio
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|