Recept na Paštika z krůtích jater s brusinkami
Recept na Paštika z krůtích jater s brusinkami je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Paštika z krůtích jater s brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g krůtích jater 750 g bůčku 100 ml červeného portského vína 4 lžíce brandy 10 dkg anglické slaniny 50 g sušených brusinek pepř sůl muškátový oříšek 2 menší zapékací misky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paštika z krůtích jater s brusinkami
Recept na Paštika z krůtích jater s brusinkami: Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na centimetrové plátky. Nyní si připravíme směs na paštiku. Bůček nakrájíme na kousky a buď pomocí sekacích nožů rozmixujeme v robotu nebo 2x umeleme na masovém strojku (2x proto, aby byl umletý najemno). Zbytek jater také rozmixujeme nebo umeleme. Obojí umleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku, přidáme brandy a řádně promícháme. Namočené brusinky slijeme přes sítko, přidáme do hotové směsi a promícháme. Portské víno z brusinek můžeme vypít (hlavně dejte pozor, ať Vám ho dcera nevylije na koberec jako mě! :-D) Dno obou zapékacích misek vyložíme proužky anglické slaniny, na kterou rozetřeme polovinu játrové směsi. Směs řádně rozvrstvíme až ke krajům a uhladíme. Na směs naskládáme plátky z jater a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Opět hezky uhladíme. Povrch poklademe zbytkem anglické slaniny. Pečeme v předem vyhřáté troubě 2 hodiny při 120°C. Po vychladnutí paštiku krájíme na plátky a podáváme na talířku s brusinkami. Nejlepší je s lehce opečeným toustovým chlebem (nám zbyl už jen obyčejný). Doporučuji si k ní otevřít lahvinku dobrého kvalitního červeného vína :-)
Poznámka k receptu na Paštika z krůtích jater s brusinkami: Supeeer!!!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika z krůtích jater s brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: duckie
- Datum vložení: 26.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 500 g krůtích jater 750 g bůčku 100 ml červeného portského vína 4 lžíce brandy 10 dkg anglické slaniny 50 g sušených brusinek pepř sůl muškátový oříšek 2 menší zapékací misky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika z krůtích jater s brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika z krůtích jater s brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika z krůtích jater s brusinkami
|
|