|
Recept na Paštika z cuket a karotky
Recept na Paštika z cuket a karotky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Paštika z cuket a karotky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
750 g cukety 500 g karotky ( mrkve ) 6 vajec 200 ml smetany na vaření čerstvý mletý pepř, sůl, muškátový oříšek špetka kari 4 stroužky česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paštika z cuket a karotky
Recept na Paštika z cuket a karotky: Omytou cuketu a karotku nakrájíme na malé kousky nebo na širší nudličky. ( cukety necháme chvíli vypotit ). Nad párou karotku i cukety necháme změknout. V mixéru umixujeme cukety s 3 vejci, přilijeme 100 ml smetany, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme prolisovaný česnek, špetku muškátového oříšku, kari koření a vymícháme jemnou a hladkou hmotu. Odložíme do misky. V čistém mixéru umixujeme karotku stejným způsobem jako cuketu, ale bez česneku ( s kořením, se 3 vejci a 100 ml smetany ), také vymícháme jemnou hmotu a odložíme do druhé misky. Formu na paštiku ( srnčí hřbet )vymastíme, vyložíme pečícím papírem ( pergamenem). Na dno rozetřeme cca 1,5 - 2 cm vrstvu karotkové hmoty. Na ni navrstvíme vrstvu cuketovou a takto postup opakujeme až do spotřebování obou hmot. Povrch formy zakryjeme pečícím papírem ( pergamenem ) a formu vložíme do velkého pekáče, který do poloviny naplníme vodou. Pečeme v rozehřáté troubě při 200 stupních cca 120 minut. Paštika je hotová, když ztuhne ( necháme ji přes noc v chladu, pak se pěkně krájí )a ve středu je pevná. Vychladlou paštiku vyklopíme z formy, odstraníme pečící papír ( pergamen )a naaranžujeme na mísu, zdobíme barevnou zeleninou apod. Zdroj : Recept je zpracován podle receptů : http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zelenina/pastika-z-cuket-cuketa-se-svestkami-cuketovi-slanecci/ Tento recept je podle paní Olgy Štěpničkové, které tak děkuji.
Poznámka k receptu na Paštika z cuket a karotky: Paštika je jemná, dá se i přidat jiné koření.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paštika z cuket a karotky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 10.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 750 g cukety 500 g karotky ( mrkve ) 6 vajec 200 ml smetany na vaření čerstvý mletý pepř, sůl, muškátový oříšek špetka kari 4 stroužky česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paštika z cuket a karotky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paštika z cuket a karotky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paštika z cuket a karotky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|