|
Recept na Parmezánové tyčinky
Recept na Parmezánové tyčinky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Parmezánové tyčinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
420g polohrubé mouky 100g čerstvě nastrouhaného parmezánu 2 lžičky rozsekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu 1 lžička pepře 1 sáček sušeného droždí 300ml vlažné vody 4 lžíce hrubé mouky nebo polenty 1 lžička olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Parmezánové tyčinky
Recept na Parmezánové tyčinky: 1.Ve velké míse promícháme třetinu mouky s parmezánem,rozmarýnem, pepřem a droždím.Přidáme vodu, další třetinu mouky a vytvoříme měkké těsto. Zbylou mouku nasypeme na pracovní plochu.Těsto vyklopíme na plochu a hněteme asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné, zapracujeme do něj tolik mouky, aby se nelepilo.Těsto rozdělíme napůl.Zakryjeme je utěrkou a necháme 10 minut odpočívat. 2.Oba kusy těsta posypeme hrubou moukou a vyválíme do obdélníků 25x15 cm.Potřeme je olejem a zakryjeme utěrkami.Necháme je kynout na teplém místě asi 30 minut, dokud se objem nezdvojnásobí. 3.Troubu předehřejeme na 200°C. Čtyři plechy vyložíme papírem na pečení a vysypeme zbylou hrubou moukou.Půlku těsta uložíme do chladničky.Druhou polovinu příčně rozkrájíme na 20 stejných pruhů.Každý pruh uchopíme za oba konce, zakroutíme a vytáhneme na délku asi 30 cm.Kroucené tyčinky pokládáme na plechy ve vzdálenosti 2,5 cm.Necháme je ještě 10 minut nepřikryté kynout. 4.Proužky těsta pomastíme olejem.Pečeme 10 minut.Tyčinky vytáhneme z trouby a opět je mírně potřeme tukem, Pečeme dalších 8 minut, dokud nebudou křupavé a zlatavé.Přemístíme je na drátěnou mřížku, aby vychladly.Zopakujeme ze zbylým těstem.
Poznámka k receptu na Parmezánové tyčinky: Do těsta můžeme přidat rozsekané vlašské ořechy. Můžeme použít směs parmezánu s jiným výrazným tvrdým sýrem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Parmezánové tyčinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Petra1990 (Petra)
- Datum vložení: 29.12.2012
- Počet porcí: 40
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 420g polohrubé mouky 100g čerstvě nastrouhaného parmezánu 2 lžičky rozsekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu 1 lžička pepře 1 sáček sušeného droždí 300ml vlažné vody 4 lžíce hrubé mouky nebo polenty 1 lžička olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na parmezánové tyčinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Parmezánové tyčinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Parmezánové tyčinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|