RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pařížské kostky černobílé

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pařížské kostky černobílé, recepty Pařížské kostky černobílé, Pařížské, kostky, černobílé


Recept na Pařížské kostky černobílé

Recept na Pařížské kostky černobílé je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Pařížské kostky černobílé budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 150 g Hery, 150 g cukr moučka, 150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 lžíce kakaa, 4 vejce. Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, 50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany), 2x plátek másla asi po 10 g (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat), pikantní džem.

Pařížské kostky černobílé
Zvětšit obrázek

Recept na Pařížské kostky černobílé

Recept na Pařížské kostky černobílé:
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do druhé smetany dáme tmavou čokoládu a rovněž svaříme s plátkem másla. Necháme v lednici nejlépe do druhého dne. Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přidáme ostatní a na konec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Necháme vychladnout a pak potřeme pikantním džemem (rybíz, višně atd). Ušleháme obě šlehačky. Pokud nemáme 2 cukrářské sáčky se zdobičkou bez zoubků, použijeme pevnější igelitové pytlíky (ideálně od mléka), kterým odstřihneme necelý 1 cm rohu. Pak střídavě šikmo přes roh buchty nanášíme světlý a tmavý krém. Řezy nakrájíme na čtverce a na talíři je ozdobně skládáme.

Poznámka k receptu na Pařížské kostky černobílé:
Pokud si chceme práci zjednodušit, můžeme svařit den předem obě smetany jen se 2 tyčinkami Ledových kaštanů, natřít na řezy a povrch posypat strouhanou Margotkou. A pokud úplně pospícháte, kupte jednu šlehačku bílou a jednu pařížskou, ale podle původního receptu je náplně daleko víc. Při nanášení dvou barev si dejte pozor, aby vám vystačil krém na celou plochu! Mám vyzkoušeno, že když použiji kupovanou Pařížskou šlehačku a jako bílou použiji Ramu Cremefine, tak mi té bílé Ramy skoro čtvrtina zbyde a té tmavé je jen tak tak.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pařížské kostky černobílé, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 16.09.2008
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Těsto: 150 g Hery, 150 g cukr moučka, 150 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 lžíce kakaa, 4 vejce. Pařížská šlehačka: 2 smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, 50 g tmavé čokolády (nejlépe tyčinka Ledové kaštany), 2x plátek másla asi po 10 g (pokud máte šlehačku o tučnosti vyšší než 33 % není potřeba máslo přidávat), pikantní džem
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pařížské kostky černobílé, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pařížské kostky černobílé - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pařížské kostky černobílé

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist