|
Recept na Pařez
Recept na Pařez je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Pařez budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO - 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 2 lžíce kakaového prášku NÁPLŇ - 1 zakysanou smetanu, 1 šlehačka ke šlehání,ztužovač,vanilkový cukr + marmeláda mimo to- čokoláda,modelovací hmota.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pařez
Recept na Pařez: Já to dělám do menčích kastrolků (do dvou),vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout.Je-li korpus po upečení vyboulený, položíme na ještě teplý prkénko nebo rovný plech a na chvíli zatížíme. Povrch se krásně srovná.Dvakrát rozřízneme aby jsme měli tři platky (celkem jich bude 6 z obou kastrůlků),vždy pomaže marmeládou a krémem a dáme další plát.Pak pomažeme i ze strany a nalepíme kousky natrhané čokolády (já ji rozpustím a naliji na bublinky z bomboniery) podle fantazie dozdobíme
Poznámka k receptu na Pařez: Daisy: kraaasny.....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pařez, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tygricekj
- Datum vložení: 19.04.2010
- Počet porcí: 1000 kg
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: TĚSTO - 4 vejce, 240 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 necelý prášek do pečiva, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, 2 lžíce kakaového prášku NÁPLŇ - 1 zakysanou smetanu, 1 šlehačka ke šlehání,ztužovač,vanilkový cukr + marmeláda mimo to- čokoláda,modelovací hmota
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pařez,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pařez - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pařez
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|