Recept na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Recept na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 ml šlehačky 50 g cukru 1/2 vanilkového lusku, nebo 1 lžička vanilkového extraktu 3 lžičky práškové želatiny (nebo 3 plátky plátkové želatiny) 45 ml studené vody (nebo 500 ml na plátkovou želatinu) karamelová omáčka: 1/2 hrnku hnědého cukru 1/4 hrnku šlehačky 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička vanilkového extraktu čerstvé ovoce - borůvky, maliny, ostružiny nebo jahody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Recept na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem: 1) Šlehačku s cukrem dáme ohřát dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30 minut odležet. Poté vyndáme lusk a smetanu znovu ohřejeme a odstavíme.) 2) Do hrníčku dáme studenou vodu a dáme do ní želatinu. Necháme 5- 10 minut stát./ Pokud máme plátkovou želatinu, necháme ji nabobtnat v půl litru studené vody 5-10 minut a želatinu následně vyndáme a dáme do smetany. 3) Vodu s želatinou pak nalijeme do smetany a asi 2 minuty mícháme. 4) SMěs nalijeme do misek a dáme chladit na alespoň 4 hodiny. Omáčka: 1) Hnědý cukr se smetanou ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme a přidáme extrakt a skořici a necháme vychladnout. Vychladlou omáčkou pak poléváme vychladlou panna cottu.
Poznámka k receptu na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem: Lucik1986: Já formičku vždy lehounce vymažu buď máslem nebo kapkou oleje a když nechce ven tak kolem okrajů projedu nožem lehnouce
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aadulka
- Datum vložení: 21.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 500 ml šlehačky 50 g cukru 1/2 vanilkového lusku, nebo 1 lžička vanilkového extraktu 3 lžičky práškové želatiny (nebo 3 plátky plátkové želatiny) 45 ml studené vody (nebo 500 ml na plátkovou želatinu) karamelová omáčka: 1/2 hrnku hnědého cukru 1/4 hrnku šlehačky 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička vanilkového extraktu čerstvé ovoce - borůvky, maliny, ostružiny nebo jahody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
|
|