|
Recept na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou
Recept na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová panenka ( množství podle počtu osob) plátková slanina máslo čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, rozmarýn nebo tymián), kdo co rád olej Na švédskou studenou omáčku: 1 jablko 1PL křenu 1PL majonézy 100ml bílého vína špetka cukru sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou
Recept na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou: Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme najemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout. Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem. Na omáčku si nastrouháme nahrubo jablko, zalijeme vínem a dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a nevypaří. Necháme vychladnout, poté přimícháme majonézu a křen, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme v lednici vyhladit. Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku. Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2PL vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso. Před podáváním odstraníme z masa provázek.
Poznámka k receptu na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou: Švédskou omáčku jsem našla na stránkách Apetitu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 09.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová panenka ( množství podle počtu osob) plátková slanina máslo čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, rozmarýn nebo tymián), kdo co rád olej Na švédskou studenou omáčku: 1 jablko 1PL křenu 1PL majonézy 100ml bílého vína špetka cukru sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panenka s bylinkovým máslem a švédskou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|