Recept na Palermský králík
Recept na Palermský králík je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Palermský králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 naporcovaný králík 2 cibule 50 g slaniny 5 kuliček pepře 1 bobkový list 1/4 l červeného vína 1 PL octa 1 PL cukru 2 PL hrozinek 2 PL sekaných mandlí sádlo trochu hladké mouky sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Palermský králík
Recept na Palermský králík: Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc. Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut. Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle. Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.
Poznámka k receptu na Palermský králík: Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý. Zdroj: Co chutná v Evropě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Palermský králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 13.03.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 naporcovaný králík 2 cibule 50 g slaniny 5 kuliček pepře 1 bobkový list 1/4 l červeného vína 1 PL octa 1 PL cukru 2 PL hrozinek 2 PL sekaných mandlí sádlo trochu hladké mouky sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na palermský králík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Palermský králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Palermský králík
|
|