|
Recept na Palačinky zpod peřinky
Recept na Palačinky zpod peřinky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Palačinky zpod peřinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 ml mléka, 2 vajíčka, lžíce rumu, špetka soli, 25 dkg hladké mouky, vlašské ořechy, vanilkový cukr, cukr krupice, mletá skořice, 1 smetana ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Palačinky zpod peřinky
Recept na Palačinky zpod peřinky: Tradičním způsobem si uděláme palčinkové těsto, necháme ho nejméně půl hodiny odležet, aby mouka dobře nabobtnala a pak usmažíme palačinky. Do mikrotenového sáčku dáme jádra vlašských ořechů a přejedeme je válečkem, aby z nich byly menší kousky. Ty pak promícháme s 1 cukrem vanilkovým a krupicovým - 3 polévkové lžíce a 1 kávovou lžičkou skořice. Touto směsí posypeme hotové palačinky a smotáme je. Do pekáčku nalijeme 1/2 krabičky smetany ke šlehání, posypeme ji 1 lžící cukru a na to narovnáme palačinky. Mezi palačinky nalijeme zbytek smetany, posypeme je zbývající ořechovou směsí a pak to vše dáme do trouby přikryté zapéci, asi na 160 stupňů tak, aby pod palačinkami vznikl pěkný karamelový výpeček.
Poznámka k receptu na Palačinky zpod peřinky: Tento způsob úpravy palačinek je bez přehánění famózní, škoda, že chuť nelze vyjádřit na fotce, tam vypadají úplně obyčejně, ale karamel se do nich vsákne a spolu s ořechy a skořicí vytvoří skvělou "máňu nebeskou" :-)) Nechtěla jsem už je zdobit šlehačkou, zdá se mi to zbytečné, když už tam jedna je, takto s ovocem je to mlask. Nechte si také chutnat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Palačinky zpod peřinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 24.03.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 500 ml mléka, 2 vajíčka, lžíce rumu, špetka soli, 25 dkg hladké mouky, vlašské ořechy, vanilkový cukr, cukr krupice, mletá skořice, 1 smetana ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na palačinky zpod peřinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Palačinky zpod peřinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Palačinky zpod peřinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|