|
Recept na Palačinky s jahodovým dipem
Recept na Palačinky s jahodovým dipem je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Palačinky s jahodovým dipem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto na palačinky: 250ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2-3PL cukru špetka soli 10dkg polohrubé mouky na jahodový dip: čerstvé ovoce (jahody můžeme nahradit ananasem, malinami,...) hnědý cukr alkohol (nejlepší je amareto nebo klasický hnědý rum, já používám jindřichohradecký, ten je nejlepší) náplň do palačinek: ovoce tvaroh cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Palačinky s jahodovým dipem
Recept na Palačinky s jahodovým dipem: Nejlepší je když si ještě před tím, než začneme vařit nachystáme suroviny na dip. Jahody (jiné čerstvé ovoce-pozor na šťávu a vodu, ovoce musíme nechat trochu oschnout, aby se nám pak dip nesrazil)omyjeme, odstraníme šťopku-pár jahod i se šťopičkou můžeme nechat na ozdobu- a nakrájíme je na kolečka. Půlku jahod si dáme stranou a smícháme tvaroh s cukrem. Všechny suroviny na těsto (mouka, cukr, vejce, mléko, vanilkový cukr, sůl) smícháme a ušleháme do hladkého těsta. Na pánvi s malým množstvím oleje uděláme palačinky. Když máme palačinky hotové potřeme je tvarohem smíchaným s cukrem a poklademe trochou jahod. Palačinku přeložíme a dáme bokem. Jahodový dip: na teflonové pánvi, nebo ještě lépe v teflonovém hrnci, bez tuku necháme rozpustit cukr. (Cukru dáváme jen málo, tak, aby lehce pokryl dno hrnce. Hlídáme. Postupně se cukr začně rozpouštět a z krystalků se nám utvoří takový hnědý sirup.) Když se cukr rozpustí vhodíme do hrnce suché ovoce a rychle mícháme a po chvilce nalime trošku alkoholu, aby se nám vytvořila taková omáčka. (V případě, že ovoce není suché, nebo pustí příliš mnoho šťávy, muže se stát, že se nám z cukru utvoří karemelové hrudky, ale to nevadí, po nalití alkoholu by se měli z větší části rozpustit.) Horký dip nalejeme na palačinky a dozdobíme podle libosti. Já zdobívám šlehačkou (opartně horký dip jí rozpouští) a čokoládovým topingem a navrch přidám jednu jahodu se stopkou. Dobrou chuť :-)
Poznámka k receptu na Palačinky s jahodovým dipem: Já osobně dělám palačinky z dvojité dávky, protože se po nich rodina může utlouct.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Palačinky s jahodovým dipem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: S281354
- Datum vložení: 25.09.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: těsto na palačinky: 250ml mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 2-3PL cukru špetka soli 10dkg polohrubé mouky na jahodový dip: čerstvé ovoce (jahody můžeme nahradit ananasem, malinami,...) hnědý cukr alkohol (nejlepší je amareto nebo klasický hnědý rum, já používám jindřichohradecký, ten je nejlepší) náplň do palačinek: ovoce tvaroh cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na palačinky s jahodovým dipem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Palačinky s jahodovým dipem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Palačinky s jahodovým dipem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|