|
Recept na Pagáčky i s medvědem
Recept na Pagáčky i s medvědem je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pagáčky i s medvědem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie - alebo maslo 1 žĺtko 150 ml mlieka + polovička KL cukru na oživenie droždia 20 g droždia - polovička kocky 200 g kyslá smotana 2-3 KL soli (cesto ochutnávame, má byť výrazne slané) 2 hrste medvedieho cesnaku - prebratý, umytý, posekaný vajce na potretie sezam na posypanie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pagáčky i s medvědem
Recept na Pagáčky i s medvědem: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie, necháme vzkypieť. Do misy dáme múku, kvások z droždia, pokrájaný margarín, smotanu a žĺtko, soľ, spracujeme cesto. Pracujeme rýchlo, nech sa tuk od rúk úplne neroztopí. Zapracujeme listy medvedieho cesnaku, dáme do tepla asi na slabú hodinu. Potom vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm, cesto preložíme - ľavú tretinu do prava, pravú do ľava - viď foto. Po 5 minútach proces zopakujeme - vyvaľkáme a preložíme. Tretíkrát to isté, zas po cca 5 minútach. Po poslednom vaľkaní a prekladaní cesto hneď zas vyvaľkáme asi na hrúbku 1,5 cm, pokrájame na štvorčeky cca 3x3 cm, kladieme na peč. papier, fóliu na plech. Zapneme rúru na 200 stupňov, na plechu necháme pagáčiky asi 15 min. stáť. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom. Pečieme cca 17-18 minút, sledujeme! Ja po 5 minútach teplotu znižujem asi na 180 stupňov.
Poznámka k receptu na Pagáčky i s medvědem: Bol to môj pokus s medvedím cesnakom a pagáčikmi, po upečení zvlášť výraznú cesnakovú chuť nemali. Skôr by som povedala, že bola zvláštna. Možno treba zvýšiť jeho množstvo. Z časti cesta som spravila klasické pagáčiky - bez medveďa. Klasické pagáčiky sú okrúhleho tvaru, ja robím takéto štvorčeky, kocky - nemám odpad. U nás sa pagáče či pagáčiky pečú často ako súčasť pohostenia k vínu a pod...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pagáčky i s medvědem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 09.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie - alebo maslo 1 žĺtko 150 ml mlieka + polovička KL cukru na oživenie droždia 20 g droždia - polovička kocky 200 g kyslá smotana 2-3 KL soli (cesto ochutnávame, má byť výrazne slané) 2 hrste medvedieho cesnaku - prebratý, umytý, posekaný vajce na potretie sezam na posypanie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pagáčky i s medvědem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pagáčky i s medvědem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pagáčky i s medvědem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|