|
Recept na Pagáče se zelím
Recept na Pagáče se zelím je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pagáče se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 1 kg hlávka kapusty = zelí 2x1 KL soli 1 KL čierneho korenia = pepř 3 PL oleja 500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie polovička kocky droždia (celá váži 42 g) 150 ml mlieka 1 KL cukru 2 žĺtka 1 vajce na potretie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pagáče se zelím
Recept na Pagáče se zelím: Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min. Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame na slabom ohni. Necháme vychladnúť. Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie oživíme. Do misy preosejeme múku, pridáme druhú KL soli, premiešame, rozmrvíme margarín, pridávame kvások, žĺtky, podusenú kapustu. Podľa potreby pridáme ďalšie mlieko, ak je zapotreby. Vypracujeme cesto. Cca 45 minút necháme kysnúť v teple. Potom vyvaĺkáme na hrúbku asi 1,5 cm na obdĺžnikový tvar. Prekladáme tretiny obdĺžnika - získame tri vrstvy. Necháme cca 10 stáť, vyvaľkáme na 1,5 cm a zas prekladáme. Tretíkrát vyvaľkáme a prekladáme. Po poslednom prekladaní vyvaľkáme na cca 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Klasika sú okrúhle, priemer cca 4 cm, ja preferujem štvorce, ide to rýchlo. Kladieme na peč. papier, potierame vajíčkom, necháme cca 15 min. stáť a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 min. - sledujeme! Kto nemá skúsenosti s prekladaním, tento bod môže vynechať, nie je podmienkou. Nebude to také mierne lístkové, ale chuť sa nestratí. Soľou nešetriť, neslané pagáčiky nie sú chutné.
Poznámka k receptu na Pagáče se zelím: V našich končinách sa pagáče pečú bežne, napr. k poháru vína, pre návštevy a pod. Bola som požiadaná o recepty na pagáče, preto pridávam zo svojej pagáčovej zbierky. Fotku pridám, až budem najbližšie robiť, prípadne sa poteším, ak niekto pridá prvý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pagáče se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 11.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: asi 1 kg hlávka kapusty = zelí 2x1 KL soli 1 KL čierneho korenia = pepř 3 PL oleja 500 g hladká múka 250 g margarín na pečenie polovička kocky droždia (celá váži 42 g) 150 ml mlieka 1 KL cukru 2 žĺtka 1 vajce na potretie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pagáče se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pagáče se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pagáče se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|