|
Recept na Pagáče s tykvovými semínky
Recept na Pagáče s tykvovými semínky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Pagáče s tykvovými semínky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g hladká múka pšeničná 150 g celozrnná žitná 30 g čerstvé droždie 100 ml mlieko vlažné 1/2 KL cukru 150 g margarín na pečenie zmäknutý - nie roztopený 100 g masť=sádlo vepřové zmäknuté, nie roztopené 1 PL soli 175 g kyslá smotana 100 g tekvicové semeno - semeno tykve bezslupkaté - pozri foto na potretie 1 rozšľahané vajce na ozdobu ďalšie semienka celé.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pagáče s tykvovými semínky
Recept na Pagáče s tykvovými semínky: V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V zmesi oboch múk rozmiešame soľ, rukami rozmrvíme margarín a masť. Pridáme kvások a spolu s kyslou smotanou spracujeme relatívne tuhé cesto. (Podľa potreby pridávame príp. ďalšie mlieko, u mňa nebolo treba.)Nemusíme dlho miesiť, nejde o ľahké kysnuté cesto. Toto je relatívne tuhé a hutné, mastné, ale je to OK. Na konci vpracujeme posekané tekvičné semienka. Necháme kysnúť v teple, kým cesto nezdvojnsobí objem. Bez prepracovanie cesto vyvaľkáme na cca 1,5 cm, ostrým nožom vyrobíme mriežku, vykrajovátkom vykrojíme kolieska, ukladáme na plech - na pečiaci papier. Necháme ešte kysnúť na plechu 30-40 minút, potrieme rozšľahaným vajíčkom, prilepíme semienka, ktoré sme si dali bokom. Pečieme cca 15-17 min. pri 200 stupňoch, alebo podľa svojich skúseností s vlastnou rúrou.
Poznámka k receptu na Pagáče s tykvovými semínky: Vďaka celozrnnej múke a sádlu vyzerajú a chuťou pripomínajú škvarkové pagáče, tekvicové semienka im dávajú zvláštnu príchuť. Sú dobré aj na druhý deň.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pagáče s tykvovými semínky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 13.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 350 g hladká múka pšeničná 150 g celozrnná žitná 30 g čerstvé droždie 100 ml mlieko vlažné 1/2 KL cukru 150 g margarín na pečenie zmäknutý - nie roztopený 100 g masť=sádlo vepřové zmäknuté, nie roztopené 1 PL soli 175 g kyslá smotana 100 g tekvicové semeno - semeno tykve bezslupkaté - pozri foto na potretie 1 rozšľahané vajce na ozdobu ďalšie semienka celé
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pagáče s tykvovými semínky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pagáče s tykvovými semínky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pagáče s tykvovými semínky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|