|
Recept na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou
Recept na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou je zařazen v kategorii mořské plody.
K přípravě "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g ryžových rezancov 2 PL slnečnicového oleja 1-2 strúčiky cesnaku – nakrájať nadrobno 300 gramov kreviet – ja som mala predvarené lúpané 2-3 ks jarná cibuľka – nakrájať na cca 2cm kúsky 2 červené chilli papričky – vyrezať stredy a nakrájať na tenké pásiky 100g mladých hráškových strukov 3 PL rybacej omáčky 1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy ½ ČL hnedého cukru ½ ČL čierneho mletého korenia ½ Čl soli 2 PL nasekaných arašídov –nasucho opražiť 2 vajcia.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou
Recept na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou: Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme rezance. Keď su hotové, prelejeme ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a odložíme bokom (ryžové rezance je lepšie nedovariť ako rozvariť, lebo ešte pôjdu do teplej váry). Teraz si popripravujeme jednotlivé ingrediencie – rozbijeme vajcia do misky a trochu ich rozšľaháme vidličkou, nakrájame cesnak, chilli papričky, cibuľku. Do woku (alebo hlbokej panvice) dáme olej a keď je horúci pridáme cesnak, jemne opečieme a dáme krevety a trochu opekáme (keďže moje boli predvarené, tak som to ozaj opekala len chvíľku – ale keby dáte čerstvé, tak sa samozrejme robia dlhšie, cca 4-5 minút). Potom pridáme cibuľku, chilli a opať spolu opekáme asi minútu. Pridáme zvyšné suroviny, okrem vajec – teda hráškové struky, rybaciu omáčku, citrónovú šťavu, cukor, mleté korenie soľ a arašidy. Trochu poopekáme, odsunieme na bok panvice a na tento voľný kúsok panvice vylejeme vajcia. Z nich urobíme redšiu praženicu a zapracujeme do cestovín. Všetko spolu poriadne premiešame, pokiaľ nie sú vajcia úplne uvarené a ihneď podávame.
Poznámka k receptu na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou: Do originálneho Pad Thai má ísť palmový olej (ktorý je ale veľmi tukový) a ešte pasta tamarind. Ja som ale obe tieto suroviny vynechala. A taktiež tam patria aj klíčky, ktoré som ale zabudla kúpiť, tak sme to mali bez nich a bolo to tiež fajn. Pokiaľ chcete môžete dať do receptu aj kuracie prsia alebo tofu (dajte ich na jemne opečený cesnak a ďalej postupujte podľa návodu). www.gurman.estranky.sk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka
- Datum vložení: 04.07.2011
- Počet porcí: 2-3 porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mořské plody
- Suroviny: 200g ryžových rezancov 2 PL slnečnicového oleja 1-2 strúčiky cesnaku – nakrájať nadrobno 300 gramov kreviet – ja som mala predvarené lúpané 2-3 ks jarná cibuľka – nakrájať na cca 2cm kúsky 2 červené chilli papričky – vyrezať stredy a nakrájať na tenké pásiky 100g mladých hráškových strukov 3 PL rybacej omáčky 1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy ½ ČL hnedého cukru ½ ČL čierneho mletého korenia ½ Čl soli 2 PL nasekaných arašídov –nasucho opražiť 2 vajcia
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "pad thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Pad Thai" nebo opékané rýžové nudle s krevetami a zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|