|
Recept na Ovocný koláč pečený v remosce
Recept na Ovocný koláč pečený v remosce je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Ovocný koláč pečený v remosce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, pár kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu,1 vejce, špetička soli do sněhu, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně, 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce, na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana, s cukrem opražené mandlové lupínky, pár višní a meduňka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocný koláč pečený v remosce
Recept na Ovocný koláč pečený v remosce: Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh. Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí, vodu, vše smícháme dohromady a nakonec už jemně vmícháme sníh. Formu remosky si vyložíme papírem na pečení a vlijeme do ní těsto. Aby nám papír lépe držel, tak si odstřihnutý kus můžeme zmuchlat do koule a formu vyložit. Pokud nemáme papír, tak musíme formu vymazat tukem a vysypat např. hrubou moukou. Papír je ale lepší. Poklademe vypeckovanými višněmi nebo jiným ovocem, přiklopíme a pečeme 40 minut. Příště bych dala do formy polovinu těsta, na to ovoce a zbytek těsta a ještě na povrch ovoce. Bylo to tak psáno i v receptu, ale těsto se mi zdálo dost řídké a myslela jsem, že višně propadnou ke dnu. Nepropadly vůbec :-)) Po upečení topné těleso odklopíme, chvíli necháme a pak koláč vyndáme z formy na mřížku. Odstraníme papír na pečení, pocukrujeme, nakrájíme a na talíři dozdobíme dle své fantazie nebo necháme jen jako řezy.
Poznámka k receptu na Ovocný koláč pečený v remosce: Zdroj receptu: Žena a kuchyně, nyní se časopis jmenuje Kuchyně. Recept je mírně poupravený. Kdo nemá remosku, upeče v nějaké vhodné formě v troubě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocný koláč pečený v remosce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 09.09.2011
- Počet porcí: 6 - 7 Remoska o průměru 24 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 100 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru, pár kapek citronového aroma od Dr.Oetkera nebo trochu citronové kůry z bio citronu,1 vejce, špetička soli do sněhu, 1 dl oleje, 2 dl vody, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/3 lžičky skořice nebo méně i více - možno i vynechat úplně, 300 g višní nebo jiného sezónního ovoce, na vyložení formy papír na pečení a na dozdobení moučníku na talíři oslazená zakysaná smetana, s cukrem opražené mandlové lupínky, pár višní a meduňka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocný koláč pečený v remosce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocný koláč pečený v remosce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocný koláč pečený v remosce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|