|
Recept na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky
Recept na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Várka je upravená (poloviční než v TV). OVOCE: švestky, třešně, maliny, borůvky, jablka, atd. Co kdo raději. 250g měkkého tvarohu, jemná domácí strouhanka cca z 1,5 tvrdé housky, špetka soli, 1 hodně plná lžíce cukru (moučka,prášková jakýkoliv), 1 celé vejce, trošičku hl.mouky na podsyp při vyvalování. Máslo na omaštění knedlů, něco na posyp = strouhanka, mák, tvaroh, str.ořechy atd., kdo jak rád.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky
Recept na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky: Do mísící mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, špetku soli a já mixérem rozhnětám na vláčnou kašičku. Pak opatrně přisypu najemno nastrouhanou str.housku a dál mixérem propracuji (používám metly, ne háky). Zkusím tuhost, kuchař pozná. Raději přisypu. Na vále udělám delší šišku a podle druhu ovoce a jeho velikosti odebírám hmotu a udělám knedlíky. My máme pravé švestky a nevybíráme pecky.Když se voda vaří, tak je tam nahážete a cca za 10-12 min plavou a jsou hotové. Upravím na talíř .
Poznámka k receptu na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky: Je to úžasná rychlost a nic v TV ta kuchařka nepřeháněla. I já ochutnal a tvrdím, že to nemá chybu a žena řekla, že jiné už dělat nebude. Snědla jich 5 ks a ostatní jsou v mikrotenu v mrazáku a oni tvrdí, že pak někdy ohřaté jsou jako naprosto čerstvé. To normální nikdy ne. Tak jsme zvědaví.(Recept je z TV pořadu "Babicovy dobroty".) POZNÁMKA. Nyní jsem získal další nápad na využití těsta bez ovoce.: Z těsta se tvoří kuličky o velikosti cca 20-25mm a dají vařit. Po uvaření se roztrhnou a polévají rozvařeným ovocem a nebo steně sypou jako knedlíky. Vyzkouším a dodám fotky. Můžou i jiní. Nápad je od naší kamarádky "Světlanky".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 19.11.2009
- Počet porcí: asi 12 knedlíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Várka je upravená (poloviční než v TV). OVOCE: švestky, třešně, maliny, borůvky, jablka, atd. Co kdo raději. 250g měkkého tvarohu, jemná domácí strouhanka cca z 1,5 tvrdé housky, špetka soli, 1 hodně plná lžíce cukru (moučka,prášková jakýkoliv), 1 celé vejce, trošičku hl.mouky na podsyp při vyvalování. Máslo na omaštění knedlů, něco na posyp = strouhanka, mák, tvaroh, str.ořechy atd., kdo jak rád
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|