|
Recept na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou
Recept na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4-5 kuřecích stehen vykostěných 4 jablka 2 cibule máslo na pánev a do zapékací misky 1 lžička přírodního třtinového cukru 1-2 lžíce slivovice/pálenky 5 lžic smetany 4-5 lžic strouhanky (nejlépe kukuřičné) 20 dkg sýru ementál sůl, pepř, špetka tymiánu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou
Recept na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou: Na másle orestujeme na klínky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené jablka a ještě spolu restujeme. Samostatně na másle rychle orestujeme vykostěná na naporcovaná stehna z obou stran. Přidáme třtinový cukr, promícháme a necháme zkaramelizovat. Přidáme cibuli s jablky, osolíme, opepříme, pokapeme pálenkou, promícháme a chviličku na pánvi podusíme, aby se vůně pěkně spojily. Vše přendáme do máslem vytřené zapékací misky, polijeme smetanou, posypeme směsí strouhaného sýra, strouhanky a tymiánu. Pečeme nejdříve zakryté na 180st., ke konci odkryté, dokud se neupeče pěkná krustička. Kuře se nepodlévá, o veškerou šťávičku se postarají jablka.
Poznámka k receptu na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou: Jablkových variant na kuře jsem pár našla, přidávám do podobných. Nejblíže je recept Isahu, zvažovala jsem přidání fotky, ale tuším, že Isahu pozměnila právě tento originál receptu, který mě zaujal, tak si dovolím jej dát samostatně, množství surovin jsem si trochu přizpůsobila.(Doufám, že se Isahu nezlobíš) Všechny uvedené ingredience dělají kuře velmi jemné chuti a pálenka po odpaření kuře lehce a příjemně ovoní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 14.03.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4-5 kuřecích stehen vykostěných 4 jablka 2 cibule máslo na pánev a do zapékací misky 1 lžička přírodního třtinového cukru 1-2 lžíce slivovice/pálenky 5 lžic smetany 4-5 lžic strouhanky (nejlépe kukuřičné) 20 dkg sýru ementál sůl, pepř, špetka tymiánu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocné kuře na pálence se sýrovou krustou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|