|
Recept na Ovocné himaláje
Recept na Ovocné himaláje je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Ovocné himaláje budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 1 těsto potřebujeme: 1 prášek do pečiva, 2 vrchovaté hrnky hl. mouky, 3/4 hrnku krupic. cukru, vlahé mléko dle potřeby – půl hrnku i více. Těsto musí dobře téci. 1/2 hrnku oleje, 3 celá vajíčka. Na 2 těsto potřebujeme: 2 tvarohy( ve vaničce), 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučk. cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 2 celá vajíčka, citrónová kůra a jako ovoce broskve, rybíz.....
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocné himaláje
Recept na Ovocné himaláje: 1 těsto: 3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku rumu. Vše ručním robotem zpracujeme na řidší těsto. 2 těsto: 2 tvarohy ve vaničce, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 2 vajíčka a citrónová kůra. Vše smícháme. Plech si vymastíme olejem a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj polovinu 1. těsta. Druhé tvarohové těsto nalijeme celé na těsto první a poklademe ovocem. Zbytkem 1. těsta zalijeme ovoce a tvaroh a dáme péci na 180°C. POZOR: těstem velice šetřete. Je ho na klasický plech poměrně málo.
Poznámka k receptu na Ovocné himaláje: Jelikož není uvedeno jak velké mají být hrnky, vzala jsem 200 ml hrnek, potom odvážila. Použila jsem 400 g mouky (360 g špaldové a 40 g normální hladké mouky). Do prvního těsta jsem přidala 3 vejce a méně cukru. Pekla jsem na plechu 35x20 cm s vyšším okrajem, proto byly mé řezy vyšší. Vzala jsem švestky. Těsta bylo dost. Řezy nám chutnaly až od druhého dne, byly lépe proležené. Pěkný recept, přidávám bod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocné himaláje, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
- Datum vložení: 02.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na 1 těsto potřebujeme: 1 prášek do pečiva, 2 vrchovaté hrnky hl. mouky, 3/4 hrnku krupic. cukru, vlahé mléko dle potřeby – půl hrnku i více. Těsto musí dobře téci. 1/2 hrnku oleje, 3 celá vajíčka. Na 2 těsto potřebujeme: 2 tvarohy( ve vaničce), 1 vanilkový cukr, 1 hrnek moučk. cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 2 celá vajíčka, citrónová kůra a jako ovoce broskve, rybíz....
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocné himaláje,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocné himaláje - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocné himaláje
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|