|
Recept na Ovoce v páře - pro pobavení
Recept na Ovoce v páře - pro pobavení je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Ovoce v páře - pro pobavení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Možná, že nevydržíte číst až do konce, ale pravdou zůstává, že to byl čas L.P.1915. Doufám, že nebudu žalována ze zločinu ukradení autorských práv. Převzato z kuchařky VZORNÁ KUCHAŘKA, sbírka vyzkoušených, spolehlivých předpisů kuchařských. Sepsala Marie Součková-Vosálkova choť c.k.gymnasijního professora, majitelka zlaté medaile Národopisné výstavy Pražské atd-, je to pořád ještě moc dlouhé..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovoce v páře - pro pobavení
Recept na Ovoce v páře - pro pobavení: OVOCE V PÁŘE Když začíná doba zavařování ovoce, musí si hospodyňka uvařit do zásoby cukerný roztok, který musí mít studený stále připravený, aby mohla popřípadě denně ovoce zralé zpracovávati. Cukerný roztok se rovná 1 kg cukru, 1 a 1/4 l svařené vody. Cukr nechá se v té vodě úplně rozpustiti, pak se postaví na plotnu a nechá asi minutu povařiti. Pak se odstaví až k potřebě. Na ovoce lije se cukr úplně studený. Ovoce k zavaření určené musí být za sucha trhané, pěkné, bez vší poskvrny, zralé, ale ne přezrálé. Čisté ovoce se srovná těsně do sklenic, dnem sklenice několikráte o dlaň se klepne, až se ovoce setřese, což se několikrát opakuje, až jest sklenice na 4 cm od kraje plná ovoce. Pak ovoce zalijeme připraveným roztokem cukru a sice tak, aby na půl cm nad ovocem sahal, načež se sklenice uzavírají. Obyčejné sklenice uzavíráme pergamenovým, dobře namočeným papírem nebo hovězím měchýřem, pod který se musí podložiti čisté pláténko, ustřižené dle otvoru sklenice. K zavazování používá se tenkého motouzu, dobře ve vodě namočeného. Upozorňuji, že při vázání sklenic jest dobře, když se zaměstnávají osoby dvě. Jedna přidržuje papír a druhá váže, neboť jen od dobrého uzavření sklenic závisí zdar zavařenin.-TEĎ TROCHU PŘESKOČÍM, PROTOŽE BYCH TU BYLA DO RÁNA--Do hrnce se vlije tolik studené vody, aby sklenice 5 cm nad vodu vyčnívaly. Hrnec se postaví na mírně teplou plotnu a když jest voda horká, dá se na dobrý oheň a očekává se var. Jakmile se voda počne vařiti, podíváme se na hodiny a počítáme minuty, ježto pro každý druh ovoce jest vyměřená doba varu. Měkké ovoce v půllitrové sklenici se průměrně vaří 5-8 minut, ovoce tvrdé 10-12 minut. Ovoce se musí stále pozorovati, neboť musí zůstati celé a nesmí popraskati,č ímž by pozbylo úhlednosti. ... Atd, atd. TAK CO TOMU ŘÍKÁTE? ONO TO JE JEŠTĚ DÁL, ALE NA TO MY NEMÁME ČAS. PAPAPA
Poznámka k receptu na Ovoce v páře - pro pobavení: Aničko, i já jsem zavařovala, jako Ty.A co toho bylo!Kompoty,čalamády, míchaná zelenina. A ještě různé džemy,šťávy,zkrátka,jak říkal Vladimír Menšík:"Naše maminky zavařovaly úplně všechno."
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovoce v páře - pro pobavení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: x
- Datum vložení: 13.11.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Možná, že nevydržíte číst až do konce, ale pravdou zůstává, že to byl čas L.P.1915. Doufám, že nebudu žalována ze zločinu ukradení autorských práv. Převzato z kuchařky VZORNÁ KUCHAŘKA, sbírka vyzkoušených, spolehlivých předpisů kuchařských. Sepsala Marie Součková-Vosálkova choť c.k.gymnasijního professora, majitelka zlaté medaile Národopisné výstavy Pražské atd-, je to pořád ještě moc dlouhé.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovoce v páře - pro pobavení,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovoce v páře - pro pobavení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovoce v páře - pro pobavení
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|