|
Recept na Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Recept na Osvěžující jablko-tvarohová buchta je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Osvěžující jablko-tvarohová buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce, cca 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru (záleží spíše na vás, takhle je lehčí), 1 kypřící prášek, 300 ml studeného mléka Navrch: 1 měkký tvaroh (vanička 250 g), 2 vanilkové pudinky, 3 větší jablka, 1/2 litru jablečného džusu a nebo moštu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Recept na Osvěžující jablko-tvarohová buchta: Vajíčka si rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílku přidáme pár kapek citronu a vyšleháme do sněhu.Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Poté přidáme 300 ml studeného mléka, vyšleháme a postupně přidáváme mouku, kterou jsme si smíchali s práškem do pečiva. Po důkladném vyšlehání přidáme sníh. Těsto vylejeme na vysypaný plech a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova. Upečené těsto necháme vystydnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu. Poté smícháme v hrnci oba vanilkové pudinky s jablečným džusem (moštem) a vaříme až do husté hmoty, do které nakonec přidáme jablka, které si předem nastrouháme a celou směs natřeme na tvarohový základ na buchtě. A nakonec necháme buchtu v lednici pořádně vychladit a můžeme podávat :) Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany..
Poznámka k receptu na Osvěžující jablko-tvarohová buchta: Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká.. pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osvěžující jablko-tvarohová buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mischelli (Eva)
- Datum vložení: 14.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 4 vejce, cca 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru (záleží spíše na vás, takhle je lehčí), 1 kypřící prášek, 300 ml studeného mléka Navrch: 1 měkký tvaroh (vanička 250 g), 2 vanilkové pudinky, 3 větší jablka, 1/2 litru jablečného džusu a nebo moštu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osvěžující jablko-tvarohová buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osvěžující jablko-tvarohová buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osvěžující jablko-tvarohová buchta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|