|
Recept na Osvěžující citronový dortík
Recept na Osvěžující citronový dortík je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Osvěžující citronový dortík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na korpus: 3 vejce 3 lžíce cukru 3 lžíce oleje 3 lžíce hl. mouky 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: 2 vaničky tvarohu 1 zakysaná smetana 3-4 lžíce cukru ( podle chuti ) 1 balíček plátkové želatiny ( Dr. Oetker ) 5 lžic vody dále : 2 citrony, pokud možno chemicky neošetřené nebo důkladně omyté, 3 lžíce cukru, 150 ml vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osvěžující citronový dortík
Recept na Osvěžující citronový dortík: Nejprve si připravíme citrony. Z jednoho ostrouháme kůru a posléze vymačkáme šťávu a dáme zatím stranou. Druhý nakrájíme na kolečka. Do kastrůlku dáme vařit 150ml vody se třemi lžícemi cukru. Když začne voda vřít, vložíme kolečka citronu a vaříme, až se všechna voda vyvaří. Citron vyndáme a necháme na talířku zchladnout. Mezi tím ušleháme celá vejce s cukrem, po chvíli přidáme olej, polovinu šťávy a kůry z citronu, prošleháme a zapravíme mouku. Nakonec přidáme PDP a dáme péct do dortové formy asi na 10- 12 min. Upečený korpus dáme vychladnout a pustíme se do náplně: želatinu zalijeme druhou polovinou citr. šťávy a 5ti lžícemi vody, necháme nabobtnat a pak rozpustíme v MT. Tvaroh ušleháme se smetanou a cukrem, přidáme zbytek citr. kůry. Tuto hmotu pak postupně vešleháme do teplé želatiny. Dáme asi na 10 min. do lednice chladnout, potom ještě prošleháme a nalijeme na korpus. Navrchu ozdobíme kandovaným citronem a dáme ztuhnout do lednice.
Poznámka k receptu na Osvěžující citronový dortík: Vyfotit celý jsem nestihla..:-)) Ta citronová kolečka navrchu se mi moc nevydařila, příště nakrájím silnější, aby se narozpadala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osvěžující citronový dortík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ...
- Datum vložení: 25.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na korpus: 3 vejce 3 lžíce cukru 3 lžíce oleje 3 lžíce hl. mouky 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: 2 vaničky tvarohu 1 zakysaná smetana 3-4 lžíce cukru ( podle chuti ) 1 balíček plátkové želatiny ( Dr. Oetker ) 5 lžic vody dále : 2 citrony, pokud možno chemicky neošetřené nebo důkladně omyté, 3 lžíce cukru, 150 ml vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osvěžující citronový dortík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osvěžující citronový dortík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osvěžující citronový dortík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|