RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ostružinový kynutý věnec

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ostružinový kynutý věnec, recepty Ostružinový kynutý věnec, Ostružinový, kynutý, věnec


Recept na Ostružinový kynutý věnec

Recept na Ostružinový kynutý věnec je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Ostružinový kynutý věnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: ( suroviny jsem dala do domácí pekárny na program Těsto v pořadí tekuté a pak sypké) 125ml mléka 7g sušeného droždí 55g cukru krupice 4 lžíce rozpuštěného másla + trochu na potření 1 žloutek vanilkový extrakt 340g hladké mouky 2 špetky soli Náplň: čerstvé ostružiny 1 mascarpone ( 250g) nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 vanilkový cukr cukr krupice podle chuti (cca 80g) 1 vejce strouhanka.

Ostružinový kynutý věnec
Zvětšit obrázek

Recept na Ostružinový kynutý věnec

Recept na Ostružinový kynutý věnec:
Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet min. 4 hodiny. Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu. Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou, a když je krém hladký, vmícháme vejce. Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40x 20cm. Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem ( ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny ( viz. obrázek). Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu. Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme zvrchu nůžkami asi po 2-3cm a mírně prsty rozevřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 170C. Pekla jsem oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je. Pečeme 30- 35 minut. Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.

Poznámka k receptu na Ostružinový kynutý věnec:
Inspiroval mne recept v Apetitu, těsto jsem převzala doslova, náplň jsem upravila. Původně tam byly maliny a v krému philadelpia nebo lučina, nebyl tam vanilkový cukr a citronová kůra. Takže každý ať se rozhodne, kterou variantu vyzkouší.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostružinový kynutý věnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
  • Datum vložení: 05.11.2013
  • Počet porcí: 2 věnce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto: ( suroviny jsem dala do domácí pekárny na program Těsto v pořadí tekuté a pak sypké) 125ml mléka 7g sušeného droždí 55g cukru krupice 4 lžíce rozpuštěného másla + trochu na potření 1 žloutek vanilkový extrakt 340g hladké mouky 2 špetky soli Náplň: čerstvé ostružiny 1 mascarpone ( 250g) nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 vanilkový cukr cukr krupice podle chuti (cca 80g) 1 vejce strouhanka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostružinový kynutý věnec, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostružinový kynutý věnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostružinový kynutý věnec

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist