|
Recept na Ostružinový kynutý věnec
Recept na Ostružinový kynutý věnec je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Ostružinový kynutý věnec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: ( suroviny jsem dala do domácí pekárny na program Těsto v pořadí tekuté a pak sypké) 125ml mléka 7g sušeného droždí 55g cukru krupice 4 lžíce rozpuštěného másla + trochu na potření 1 žloutek vanilkový extrakt 340g hladké mouky 2 špetky soli Náplň: čerstvé ostružiny 1 mascarpone ( 250g) nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 vanilkový cukr cukr krupice podle chuti (cca 80g) 1 vejce strouhanka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostružinový kynutý věnec
Recept na Ostružinový kynutý věnec: Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce. Mělo by odležet min. 4 hodiny. Těsto po vykynutí v pekárně vyjmeme, propracujeme, zformujeme do bochánku, potřeme máslem a zabalíme do potravinové folie. Vložíme do misky a necháme v chladničce. Před přípravou vyjmeme z lednice a necháme prohřát na pokojovou teplotu. Na krém smícháme mascarpone s cukry a citronovou kůrou, a když je krém hladký, vmícháme vejce. Těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučené ploše na plát cca 40x 20cm. Posypeme zlehka strouhankou, potřeme krémem ( ne až do krajů) a k jednomu z delších krajů vyrovnáme ostružiny ( viz. obrázek). Stočíme opatrně do rolády, švem dolů přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu. Konce spojíme. Necháme kynout ještě cca hodinu. Poté potřeme zbylým bílkem, nastříháme zvrchu nůžkami asi po 2-3cm a mírně prsty rozevřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 170C. Pekla jsem oba plechy najednou, jeden dáme do spodní třetiny a druhý do horní. Jakmile horní věnec zezlátne, prohodíme je. Pečeme 30- 35 minut. Občas ze zářezů troška náplně vyteče, ale to není na škodu.
Poznámka k receptu na Ostružinový kynutý věnec: Inspiroval mne recept v Apetitu, těsto jsem převzala doslova, náplň jsem upravila. Původně tam byly maliny a v krému philadelpia nebo lučina, nebyl tam vanilkový cukr a citronová kůra. Takže každý ať se rozhodne, kterou variantu vyzkouší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostružinový kynutý věnec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 05.11.2013
- Počet porcí: 2 věnce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: ( suroviny jsem dala do domácí pekárny na program Těsto v pořadí tekuté a pak sypké) 125ml mléka 7g sušeného droždí 55g cukru krupice 4 lžíce rozpuštěného másla + trochu na potření 1 žloutek vanilkový extrakt 340g hladké mouky 2 špetky soli Náplň: čerstvé ostružiny 1 mascarpone ( 250g) nastrouhaná kůra z jednoho citronu 1 vanilkový cukr cukr krupice podle chuti (cca 80g) 1 vejce strouhanka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostružinový kynutý věnec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostružinový kynutý věnec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostružinový kynutý věnec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|