|
Recept na Ostružinový křehký koláč s čokoládou
Recept na Ostružinový křehký koláč s čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Ostružinový křehký koláč s čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g hladké mouky (je možné kombinovat se špaldovou) půl kostky másla (125 g) 1 vajíčko špetka soli cukr nebo javorový sirup dle chuti (cca dvě lžíce sirupu), můžete i přidat pampeliškový či levandulový med Na náplň: tabulka hořké čokolády miska ostružin (můžete kombinovat s hruškami nadrobno nakrájenými) půl balíčku máslových sušenek - klub, bebe cukr nebo sirup dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostružinový křehký koláč s čokoládou
Recept na Ostružinový křehký koláč s čokoládou: Mouku smícháme s na kostičky pokrájeným máslem, až vznikne drobenka. Přidáme špetku soli, sladidlo a teprve na závěr rozklepneme do mísy s drobenkou vajíčko. Co nejrychleji vše spojíme v hladké těsto. Dáme odležet cca na půl hodiny do lednice. Z vychladlého těsta oddělíme zhruba 1/3 a dáme stranou. Zbylé 2/3 ručně vtlačíme do koláčové formy, poctivě zvedneme okraje. Dno propícháme vidličkou. Čokoládu nastrouháme a bohatě jí vysypeme dno koláče, zasypeme jemnými drobečky sušenek (do nich se vpije šťáva z pečených ostružin). Koláč naplníme ostružinami, ty pak zasypeme cukrem nebo polijeme sirupem. Z té odložené 1/3 těsta si tvoříme dlouhé válečky, zploštíme je a postupně stvoříme mřížku na koláči. Pečeme na 180 stupňů (v horkovzdušné troubě stačí 160), dokud koláč nezezlátne.
Poznámka k receptu na Ostružinový křehký koláč s čokoládou: Nepohrdla bych jednou porcičkou
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostružinový křehký koláč s čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hosta
- Datum vložení: 13.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 300 g hladké mouky (je možné kombinovat se špaldovou) půl kostky másla (125 g) 1 vajíčko špetka soli cukr nebo javorový sirup dle chuti (cca dvě lžíce sirupu), můžete i přidat pampeliškový či levandulový med Na náplň: tabulka hořké čokolády miska ostružin (můžete kombinovat s hruškami nadrobno nakrájenými) půl balíčku máslových sušenek - klub, bebe cukr nebo sirup dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostružinový křehký koláč s čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostružinový křehký koláč s čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostružinový křehký koláč s čokoládou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|