|
Recept na Ostružinový dort s drobenkou
Recept na Ostružinový dort s drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Ostružinový dort s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto : 1,5 hrnčeka polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 1 lyžička škorice, štipka soli, ½ hrnčeka jemne pomletých mandlí ( alebo orechov ), 80 g masla, ½ hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica Amaretta ( stačí trocha mandľovej arómy ), 1 vajce, ½ hrnčeka hrubo sekaných orechov Náplň : 450 g černíc ( môžu byť aj mrazené ), ½ hrnčeka kryštálového cukru, 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/3 hrnčeka vody, 3 lyžice solamylu ( lepší je Zlatý klas ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostružinový dort s drobenkou
Recept na Ostružinový dort s drobenkou: Náplň : černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Cesto : Zmiešame sypké suroviny : múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mleté mandle. V inej mise vyšľaháme maslo, Amaretto, vanilkový cukor a cukor, potom dobre všľaháme vajce. Prisypeme sypkú zmes a dobre premiesime. Cesto je trocha drobivé. Z cesta odoberieme ¼ , do ktorej vmiešame ( rukou ) hrubo sekané orechy. Dáme do chladničky. Zvyšným cestom vyložíme vymastenú tortovú formu tak, že okraje vydvihneme asi na 2,5 cm vysoko. Na cesto navrstvíme náplň a na ňu rozdrobíme časť cesta s orechami. Pečieme pri 160 °C asi 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Až potom tortu vyberieme a podávame.
Poznámka k receptu na Ostružinový dort s drobenkou: Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostružinový dort s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 01.11.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Cesto : 1,5 hrnčeka polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 1 lyžička škorice, štipka soli, ½ hrnčeka jemne pomletých mandlí ( alebo orechov ), 80 g masla, ½ hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica Amaretta ( stačí trocha mandľovej arómy ), 1 vajce, ½ hrnčeka hrubo sekaných orechov Náplň : 450 g černíc ( môžu byť aj mrazené ), ½ hrnčeka kryštálového cukru, 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/3 hrnčeka vody, 3 lyžice solamylu ( lepší je Zlatý klas )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostružinový dort s drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostružinový dort s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostružinový dort s drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|