|
Recept na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou
Recept na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 ks kuřecích paliček 8 ks masitých křidélek šťáva z jednoho citrónu 2-3 ČL drceného čerstvého pepře 2 -3 ČL nastrouhaného zázvoru 4 PL koření "Tandoori-Masala"/viz foto/ 250 ml bílého jogurtu 1 PL hořčice/medová nebo jakákoliv/ 2 PL sojové omáčky 5 PL olivového oleje + 30 ml Zázvorového piva "Ginger Beer"- nakonec na zalití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou
Recept na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou: Kuřecí maso očistíme a omyjeme. Špičky křidélek raději v druhém kloubu ustřihneme, neboť špičky se pak pálí. Do paliček uděláme mělké otvory, aby nám marináda pěkně pronikla do masa. Do mísy nalijeme štávu z jednoho citrónu, přisypeme drcený pepř, 1 lžíci nastrouhané zázvoru, hořčici, sojovou omáčku. Vše dobře promícháme a pak přidáme jogurt, do kterého jsme zamíchali 4 lžíce koření Tandoori-Masala a olivový olej. Do takto připravené marinády ponoříme křidélka a paličky. Kuřecí maso necháme naložené několik hodin. Ideální je maso naložit navečer. Přebytečnou marinádu oklepeme a masíčko pak pečeme v pekáčku nebo na plechu/potřeného troškou oleje/ asi 35 -40 minut. Při pečení paličky i křidélka otáčíme. Ke konci pečení zakápneme pečené paličky a křidélka troškou piva. Podáváme s jemným, rychlým domácím bramborovým salátkem z brambor, olivového oleje a zálivky nebo se zeleninovým salátem a pečivem.
Poznámka k receptu na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou: Měla jsem zázvorové pivo, ale můžeme zakápnout jakýmkoliv pivem, které máme doma po ruce. Tandoori Masala - mírně ostrá indická směs pro rožnění a pečení kuřat a jiných druhů masa (ryby, kotlety, králík, jehněčí maso atd.), na pečená masa, směs dodává pokrmům typickou chuť indické kuchyně
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 01.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 8 ks kuřecích paliček 8 ks masitých křidélek šťáva z jednoho citrónu 2-3 ČL drceného čerstvého pepře 2 -3 ČL nastrouhaného zázvoru 4 PL koření "Tandoori-Masala"/viz foto/ 250 ml bílého jogurtu 1 PL hořčice/medová nebo jakákoliv/ 2 PL sojové omáčky 5 PL olivového oleje + 30 ml Zázvorového piva "Ginger Beer"- nakonec na zalití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -tandoori marinádou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostřejší kuřecí křidélka a paličky se zázvorovo -Tandoori marinádou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|