|
Recept na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
Recept na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 medailonků z mořské štiky (600 gramů) 1 pórek 1 cibule sůl, pepř 3 cm zázvoru 1 malá chilli paprička petrželka 3 lžíce strouhaného sýra 1 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce hořčice 2 až 3 lžíce oleje 1 1žíce mandlí 30 gramů másla šťává z citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
Recept na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách: Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, pokmínujeme, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžici nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem. Pečeme do měkka a nakonec vmícháme máslo, zaprášíme polohrubou moukou a až na závěr vmícháme strouhaný sýr a posypeme mandlema. / Mandle se nemusí dávat, měla jsem doma zbytek na stole/.
Poznámka k receptu na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách: Štikozubec obecný je loven gillnety (svislá síť do které se ryba zamotá za skřele), longliningem - (dlouhá lovná šňůra se stovkami až tisíci navázaných háčků), vlečnými sítěmi vedenými u dna a párovými vlečnými sítěmi vedenými mezi dvěma plavidly. Gillnety pro hejky jsou známy vysokým podílem chycených nedospělých ryb, které jsou odhozeny a také zabíjí delfíny a sviňuchy. Párové vlečné sítě jsou spojovány s nechtěným chycením delfínů. V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují. Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 15.07.2011
- Počet porcí: 4 -6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 6 medailonků z mořské štiky (600 gramů) 1 pórek 1 cibule sůl, pepř 3 cm zázvoru 1 malá chilli paprička petrželka 3 lžíce strouhaného sýra 1 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce hořčice 2 až 3 lžíce oleje 1 1žíce mandlí 30 gramů másla šťává z citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|