|
Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně
Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřových / nebo jiných jater/ 300 ml červeného vína 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru 1 malá sušená chilli paprička 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru /může být i naložený a okapaný celer/ sojová omáčka bylinky / tymián, petrželka, jarní cibulka / sůl, pepř 1 rajský protlak /solamyl nebo hladkou moku na zahuštění / 2 větší cibule 1-2 nožičky spišské klobásy vývar / voda /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně
Recept na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně: Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i klobásky naložíme asi na 2 hodiny do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného celeru, nadrcené chilli papričky, zázvoru, rajského protlaku a nasekaných bylinek. Mezitím si pokrájíme dvě cibule, které něcháme zprudka zpěnit na oleji v tlakovém hrnci. Poté přidáme naložená játra s klobáskou a asi 10 minut vše restujeme, abychom získali pěknou tmavou barvu. Ke konci restování podlijeme játra červeným vínem, zamícháme a doplníme 300 ml vývaru / nebo horké vody/, uzavřeme tlakový hrnec a dáme vařit na cca 8-10 minut. Jsou-li játra po této době křehká a měkká, zahustíme je podle potřeby hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně: Játra mají výbornou pikantní chuť, zase trochu jinou, než jsme zvyklí a jsou velmi chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 14.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 500 g vepřových / nebo jiných jater/ 300 ml červeného vína 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru 1 malá sušená chilli paprička 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru /může být i naložený a okapaný celer/ sojová omáčka bylinky / tymián, petrželka, jarní cibulka / sůl, pepř 1 rajský protlak /solamyl nebo hladkou moku na zahuštění / 2 větší cibule 1-2 nožičky spišské klobásy vývar / voda /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|