Recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč
Recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Ingredience: 125g změklého másla 60g jemného, krystalového cukru 1 vejce 250g plohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 60g másla 3 vejce 175g krystalového cukru 450g tvarohu 500ml kysané smatany i více 4 lžíce (60g) kukuřičného škrobu 1 lžička prášku do peřčiva 125g sušeného nebo čerstvého červeného rybízu (namočeného v teplé vodě) lze nahradit okapaným zavařeným kompotem nebo nemusí být vůbec.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč
Recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč: Našlehat máslo s cukrem a vejcem. Mouku smíchat s práškem do pečiva a smíchat vše dohromady. Rychle vypracovat v těsto. Zabalit těsto do potravinářské folie a vložit do chladničky na 30min. Rozehřát troubu na 190°C. Naplnit spodek dortové formy na pružinu polovinou těsta a v troubě péct po 20min. Mezi tím si připravit náplň - smícháním a našleháním všech ingrediencí dohromady. Vytvarovat stěny kolem okraje formy pomocí zbývajícího těsta a naplnit koláč náplní. Snížit teplotu trouby na 180°C a péct koláč po 60min. Nechat odpočinout po 2-3 hodiny. Podávat se švédskými lingonberries (podobné divokým brusinkám dostanou se zavařené v IKEA obchodech) a šlehačkou, chcete-li.
Poznámka k receptu na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Luxie
- Datum vložení: 15.04.2010
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Ingredience: 125g změklého másla 60g jemného, krystalového cukru 1 vejce 250g plohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 60g másla 3 vejce 175g krystalového cukru 450g tvarohu 500ml kysané smatany i více 4 lžíce (60g) kukuřičného škrobu 1 lžička prášku do peřčiva 125g sušeného nebo čerstvého červeného rybízu (namočeného v teplé vodě) lze nahradit okapaným zavařeným kompotem nebo nemusí být vůbec
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč
|
|