Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou
Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg osso buca z mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy 1 cibule 4 stroužky česneku hovězí vývar máslo 100 ml bílého vína 1 velká mrkev 1 kořenová petržel 1/4 celeru 1/4 hlávky květáku 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření hladká mouka pepř sůl libeček petrželka příp. jíška na zahuštění šťávy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou
Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou: Porce masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opečeme z obou stran dohněda. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté přilijeme asi deci vína a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem asi do poloviny výšky masa, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby doléváme malé množství vývaru. Po půl hodině přidáme najemno nasekaný česnek a dusíme dál, celkově asi dvě hodiny za průběžného hlídání a podlévání. Zeleninu nakrájíme - mrkev na silnější kolečka, celer a petržel na špalíčky a květák rozebereme na růžičky. Zeleninu přidáme k masu, opět podlijeme, posypeme solí a libečkem (můžeme přidat další lžíci másla) a dusíme ještě 15-20 minut, dokud není zelenina měkká. Zasypeme zelenou petrželkou a případně zahustíme jíškou (připravenou z mouky a másla nebo instantní).
Poznámka k receptu na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou: Nonya, děkuji za krásnou fotku... Je tu už dlouho? Já si jí všimla až teď...to musíš říct ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.07.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg osso buca z mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy 1 cibule 4 stroužky česneku hovězí vývar máslo 100 ml bílého vína 1 velká mrkev 1 kořenová petržel 1/4 celeru 1/4 hlávky květáku 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření hladká mouka pepř sůl libeček petrželka příp. jíška na zahuštění šťávy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou
|
|