RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou, recepty Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou, Osso, buco, mladého, býčka, kořenovou, zeleninou


Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg osso buca z mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy 1 cibule 4 stroužky česneku hovězí vývar máslo 100 ml bílého vína 1 velká mrkev 1 kořenová petržel 1/4 celeru 1/4 hlávky květáku 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření hladká mouka pepř sůl libeček petrželka příp. jíška na zahuštění šťávy.

Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou
Zvětšit obrázek

Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Recept na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou:
Porce masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opečeme z obou stran dohněda. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté přilijeme asi deci vína a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem asi do poloviny výšky masa, přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou. Podle potřeby doléváme malé množství vývaru. Po půl hodině přidáme najemno nasekaný česnek a dusíme dál, celkově asi dvě hodiny za průběžného hlídání a podlévání. Zeleninu nakrájíme - mrkev na silnější kolečka, celer a petržel na špalíčky a květák rozebereme na růžičky. Zeleninu přidáme k masu, opět podlijeme, posypeme solí a libečkem (můžeme přidat další lžíci másla) a dusíme ještě 15-20 minut, dokud není zelenina měkká. Zasypeme zelenou petrželkou a případně zahustíme jíškou (připravenou z mouky a másla nebo instantní).

Poznámka k receptu na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou:
Nonya, děkuji za krásnou fotku... Je tu už dlouho? Já si jí všimla až teď...to musíš říct ...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.07.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg osso buca z mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy 1 cibule 4 stroužky česneku hovězí vývar máslo 100 ml bílého vína 1 velká mrkev 1 kořenová petržel 1/4 celeru 1/4 hlávky květáku 2 bobkové listy 6 kuliček nového koření hladká mouka pepř sůl libeček petrželka příp. jíška na zahuštění šťávy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist