|
Recept na Ošatkový chléb
Recept na Ošatkový chléb je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Ošatkový chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky sušeného droždí (lze nahradit 20 g droždí čerstvého), 2 lžičky kmínu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ošatkový chléb
Recept na Ošatkový chléb: Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr s droždím a počkat, až vzejde). V míse smícháme mouku se solí a kmínem, přilejeme olej a ocet a nakonec vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout. Po 30 minutách kynutí těsto vyndáme na vál, propracujeme a vytvarujeme šišku chleba, kterou vložíme do pomoučněné ošatky. V ošatce necháme kynout asi hodinu. Pak rozpálíme troubu na 230°C, na spodek trouby vložíme kastrůlek s vodou. Vykynutý chleba opatrně přesuneme z ošatky na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou/teflonovou folií tak, že opatrně na vykynutý chléb přiložíme plech vyložený pečícím papírem a opatrně obrátíme. Pak sejmeme ošatku, ometeme přebytečnou mouku a vložíme do trouby. POZOR, pokud vykynutý chleba nedosahuje okrajů ošatky, musíme mu při překlopení pomoci rukou, jinak by těsto spadlo! Po 10 minutách ztlumíme troubu na 180°C a dopečeme asi 30-45 minut. Během pečení chleba několikrát potřeme vodou. Upečený chleba zní na poklepání dutě. Po vyndání z trouby necháme chleba vychladnout na mřížce.
Poznámka k receptu na Ošatkový chléb: Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch... Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se bez ošatky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ošatkový chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina (Gábina)
- Datum vložení: 27.02.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 350 ml vody, 2,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g hladké mouky pšeničné, 2 lžičky sušeného droždí (lze nahradit 20 g droždí čerstvého), 2 lžičky kmínu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ošatkový chléb,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ošatkový chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ošatkový chléb
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|