|
Recept na Oříšková krupicová halva
Recept na Oříšková krupicová halva je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Oříšková krupicová halva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky polotučného mléka (může ale být i voda) 1 hrnek cukru (medu) 1 hrnek dětské krupičky 1/3 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla 1 hrnek (i více) libovolných strouhaných ořechů nebo mandlí hrozinky podle chuti (nejsou nutné), stejně tak rum či rumová tresť sekané sušené ovoce (meruňky, brusinky apod.).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Oříšková krupicová halva
Recept na Oříšková krupicová halva: Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z plotýnky. V pánvi rozpustíme máslo (nebo zhřejeme olej) a přisypeme krupici s mletými nebo sekanými oříšky. Za stálého míchání krupici pražíme, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut). Ke krupici po částech přidáváme mléko a promícháváme, aby nevznikly hrudky. Pak mícháme, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši – viz obrázek. Kdo má rád hrozinky a sušené ovoce, přimíchá je do hotové směsi. Připravené menší mističky vymažeme olejem a naplníme krupicovou směsí. Necháme vychladit a pak skladujeme v ledničce, nám ale halva moc chutná i teplá. Můžeme podávat posypané praženými oříšky a mandlemi, posypané čokoládou, zkrátka podle toho, jak má kdo mlsný jazýček :-)
Poznámka k receptu na Oříšková krupicová halva: Aby se to mohlo jmenovat halva, tak by to muselo obsahovat sezamovou nebo slunečnicovou pastu, ta je základem KAŽDÉ PRAVÉ halvy, krom toho, do halvy nepatří mléko, tohle co píšete je obyčejný puding s ořechy
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Oříšková krupicová halva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 31.07.2013
- Počet porcí: 4 - 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 2 hrnky polotučného mléka (může ale být i voda) 1 hrnek cukru (medu) 1 hrnek dětské krupičky 1/3 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla 1 hrnek (i více) libovolných strouhaných ořechů nebo mandlí hrozinky podle chuti (nejsou nutné), stejně tak rum či rumová tresť sekané sušené ovoce (meruňky, brusinky apod.)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na oříšková krupicová halva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Oříšková krupicová halva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Oříšková krupicová halva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|