RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Oranžmisu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Oranžmisu, recepty Oranžmisu, Oranžmisu


Recept na Oranžmisu

Recept na Oranžmisu je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Oranžmisu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na piškot na malý plech: 3 celá vejce 3PL cukru krupice 3PL polohrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva ------ Na krém: 2x smetana na vaření 1x pudink bez vaření 2 pomeranče Na ozdobu: plátek pomeranče proužky kůry z omytého pomeranče.

Oranžmisu
Zvětšit obrázek

Recept na Oranžmisu

Recept na Oranžmisu:
Vejce a cukr vyšleháme do bělavé husté pěny, která dělá až špičky.Lehce vmícháme mouku s práškem a naneseme na vystříkaný plech. Pečeme na 170°C 10-15min dle trouby. Smetany vyšleháme s pudinkovým práškem. Přidáme šťávu z pomeranče a zbylou dužinu z lisu i pomocí lžičky z vnitřku kůry. Druhý pomeranč spaříme i s kůrou horkou vodou a důkladně omyjeme. Nastrouháme kůru z půlky pomeranče. Ze zbylé kůry naděláme řezátkem na kůru ozdobné proužky. Druhý pomerannč také vymačkáme. Šťávu si dáme do hrnečku a přidáme lžíci moučkového cukru,lžíci vody, nebo džusu a vzniklým sirupem důkladně provlhčíme upečený piškot,rozdělený do skleniček, nebo misek. Zbylou dužinu jak z lisu, tak z kůry opět přidáme ke krému. Nakropený piškot ozdobíme kousky pomeranče, naneseme krém a vršek dozdobíme kůrou a plátkem pomeranče. Necháme odležet.

Poznámka k receptu na Oranžmisu:
Dělala jsem manželovi klasické tiramisu, ale dcery chuť kafe a rumu nemusej, tak jsem jim to vymyslela takhle. Chutná to příjemně svěže;-) Vzorek již byl ochutnán a pochválen-hurá ;-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Oranžmisu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 04.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na piškot na malý plech: 3 celá vejce 3PL cukru krupice 3PL polohrubé mouky na špičku nože prášku do pečiva ------ Na krém: 2x smetana na vaření 1x pudink bez vaření 2 pomeranče Na ozdobu: plátek pomeranče proužky kůry z omytého pomeranče
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na oranžmisu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Oranžmisu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Oranžmisu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist