Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře
Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Orange chicken neboli pomerančové kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g kuřecích prsou Sos: kousek čerstvého zázvoru (lze nahradit 1 lžíci sušeného) kousek pomerančové kůry (nemusí být) 1/2 l pomerančového džusu 1/4 l kuřecího vývaru 4 lžíce cukru 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá) 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet) 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin hladká mouka olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře
Recept na Orange chicken neboli pomerančové kuře: Prsa si nakrájíme na větší kousky velikosti jednoho sousta. V misce smícháme suroviny na sos a dobře prošleháme. Do další misky si nasypeme hladkou mouku. Na pánvi nejlépe ve Voku si rozehřejeme olej asi na 160 st.(kolem vloženého masa se tvoří malinké bublinky), kousky masa kuchyňskýma kleštěma vložíme do sosu, trochu okapeme a hned do mouky a obalíme. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme za občasného promíchání 15-20 minut do zlatohnědé barvy. Maso vyjmeme na tácek vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk. Na čisté pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a rychle osmažíme na jemné nudličky nakrájený zázvor a pomerančovou kůru (nebo 1 lžíci sušeného zázvoru). Jakmile začne krásně vonět, vlijeme sos, který nám zůstal z namáčení kuřecích kousků a dobře promícháme. Do tohoto základu přidáme odložené osmažené maso a chvilku zahříváme za stálého míchání až omáčka zhoustne. Odhadem asi 3 minuty. Nemělo by to být příliš husté, ale masíčko krásné obalené. Odstavíme a servirujeme.
Poznámka k receptu na Orange chicken neboli pomerančové kuře: Je to dost pracné, ale Asijskou kuchyni jsem si zamilovala v USA a proto mi ta trocha námahy stojí za to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Orange chicken neboli pomerančové kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 29.08.2009
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500g kuřecích prsou Sos: kousek čerstvého zázvoru (lze nahradit 1 lžíci sušeného) kousek pomerančové kůry (nemusí být) 1/2 l pomerančového džusu 1/4 l kuřecího vývaru 4 lžíce cukru 4 lžíce sojové omáčky (lepší je světlá) 8 lžiček rýžového vína (já jsem dala rýžový ocet) 1-2 lžičky kukuřičného škrobu Gustin hladká mouka olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na orange chicken neboli pomerančové kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Orange chicken neboli pomerančové kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Orange chicken neboli pomerančové kuře
|
|