RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Opilý" rebarborový koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Opilý" rebarborový koláč, recepty "Opilý" rebarborový koláč, "Opilý", rebarborový, koláč


Recept na "Opilý" rebarborový koláč

Recept na "Opilý" rebarborový koláč je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě "Opilý" rebarborový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé 50 g moučkového cukru 60 g másla 20 g kvasnic 125 ml mléka 1 celé vejce + na pomazání okrajů 3-4 stonky rebarbory 1 zelené jablko neloupané trochu soli vaječný koňak sušené brusinky (nemusí být) Na drobenku: 80 g másla 80 g hrubé mouky 120 g krystalového cukru.


Zvětšit obrázek

Recept na "Opilý" rebarborový koláč

Recept na "Opilý" rebarborový koláč:
Kvasnice nadrobím do hrnečku, přidám špetku cukru a polovinu vlažného mléka. Do mísy dám mouku, sůl, cukr a promíchám, přidám celé vejce a rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto začnu promíchávat a přidávám mléko dle potřeby. Hotové těsto odložím i s mísou na teplé místo a zapnu troubu na 200 °C. Kulatou formu o průměru 32 cm vymažu a posypu strouhankou. Těsto nenechávám kynout, přendám ho na vymazaný plech a rukama rozprostřu po celé ploše, po okrajích vytvořím z těsta malé hráze, aby šťáva zůstala na koláči a ne pod ním. Okraje potřu rozšlehaným vajíčkem. Rebarboru oloupu nakrájím na špalíčky cca 1 cm vysoké, z jablíčka odstraním jádřinec a nakrájím na tenké plátky. Pokladu jimi připravený koláč dle momentální fantazie a posypeme připravenou drubenkou. Koláč dám do vyhřáté trouby a na 200 °C peču cca 20 minut a poté snížím na 180 °C a dopékám 10 minut. Hotový, vychladnutý koláč nakrájím a každou porci svlažím 2-3 ČL vaječného koňaku, dětem dávám šodó.

Poznámka k receptu na "Opilý" rebarborový koláč:
Tenhle koláč dělám 2-3 za reveňovou sezónu, tj. do Svatého Jana 24.06. Pak prý už to moc neprospívá zažívání.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Opilý" rebarborový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
  • Datum vložení: 13.07.2012
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé 50 g moučkového cukru 60 g másla 20 g kvasnic 125 ml mléka 1 celé vejce + na pomazání okrajů 3-4 stonky rebarbory 1 zelené jablko neloupané trochu soli vaječný koňak sušené brusinky (nemusí být) Na drobenku: 80 g másla 80 g hrubé mouky 120 g krystalového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "opilý" rebarborový koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Opilý" rebarborový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Opilý" rebarborový koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist