|
Recept na Opilá zelnice
Recept na Opilá zelnice je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Opilá zelnice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Trochu sádla, velká brambora(nebo víc malých), asi 1/4 sklenice kysaného zelí, klobása, 1 lžíce červené papriky mleté, 1 cibule, medvědí česnek(nebo obyčejný), 100 ml kysané smetany, 100 ml bílého vína, pažitka, pepř a sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Opilá zelnice
Recept na Opilá zelnice: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme. Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.
Poznámka k receptu na Opilá zelnice: Naše sbírka lahví vína se musí začít používat a tak na zkoušku se mi zrodila tato docela sytá a osvěžující polévka. (my jsme totiž abstinenti a všechno víno máme od našich všech přátel a známých, jako příležitostné dárky).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Opilá zelnice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 21.09.2009
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Trochu sádla, velká brambora(nebo víc malých), asi 1/4 sklenice kysaného zelí, klobása, 1 lžíce červené papriky mleté, 1 cibule, medvědí česnek(nebo obyčejný), 100 ml kysané smetany, 100 ml bílého vína, pažitka, pepř a sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na opilá zelnice,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Opilá zelnice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Opilá zelnice
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|