|
Recept na Opečánky
Recept na Opečánky je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Opečánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 nožiček silných párků 1 balíček listového těsta - 3 plátky 6 plátků ementálu 6 plátků slaniny máslo na pomašlovaní grilovací koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Opečánky
Recept na Opečánky: Plátek listového těsta rozdělíme na dvě poloviny. Jednu vezmeme a vyválíme tak, aby se nám do něj vešel párek na délku a také tak, abychom párek těstem obtočili přibližně 1,5krát. Párek obtočíme plátkem ementálu, plátek slaniny rozkrojíme na půl a položíme vedle sebe na párek a sýr. Ovinutý párek položíme na pruh vyváleného těsta a zavineme stejně jako štrůdl. Zamáčkneme špičky, aby nám nevytekl sýr. V hrníčku si necháme rozpustit kousek másla a smícháme se dvěma čajovými lžičkami grilovacího koření. Touto "mašlovádou" potřeme těsto na párcích ze všech stran. Máslem vymažeme i misku do remosky, ve které budeme péct. Vložíme "zámotky" a pečeme cca 20 min, v průběhu pečení ještě 2x pomašlujeme. Až budou mít zámotky krásnou růžovohnědou barvu, můžeme je vyndat, je důležité hotové Opečánky po vyndání ještě jednou jemně přetřít máslem.
Poznámka k receptu na Opečánky: Je možné těsto potřít trochou kečupu ještě před zamotáním, aby byl uvnitř. Přeji dobrou chuť
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Opečánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: verusak (Veronika)
- Datum vložení: 12.05.2010
- Počet porcí: 3-4, podle toho, jak moc jíte
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 6 nožiček silných párků 1 balíček listového těsta - 3 plátky 6 plátků ementálu 6 plátků slaniny máslo na pomašlovaní grilovací koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na opečánky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Opečánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Opečánky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|