|
Recept na Opavan
Recept na Opavan je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Opavan budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto : 5 žloutků, 230 g cukr krupice, 6 lžíc vřelé vody-ušlehat. 170 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 pol.lžíce kakaa, sníh z 5 bílků. Krém : 1,5 sklenice mléka, 2 lžíce hl.mouky, 2 lžíce solamylu, 100g cukr krupice, 250 g másla, rum. Šlehačkový krém : půl litru mléka, 200 g 100- procentního tuku(IVA,OMEGA), 100 g másla, 1 vanil.cukr, 1 žloutek, 2 ztužovače šlehačky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Opavan
Recept na Opavan: Korpus : Vyšleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do husta, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi při 170st. Necháme vychladnout. Krém : Smícháme v kastrůlku mléko s moukou, solamylem, cukrem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vyšleháme s rozšlehaným máslem, přidáme rum, můžeme přisladit. Šlehačkový krém : 1OO - procentní tuk necháme v kastůlku rozpustit, přilijeme mléko, necháme zahřát na asi 50 st. Zahřaté mixujeme v mixeru asi 3 min.a přitom vhazujeme kousky másla, pak vanil.cukr a 1 žloutek. Polovinu směsi odlijeme a do zbytku vhodíme 50 g změklé čokolády a ještě rozmixujeme - získáme pařížský krém. Nejméně 8 hod necháme směs vychladit, potom vyšleháme šlehačem, jak šlehačku. Přidáme do šlehání ztužovač šlehačky, 1 do bílé, druhý do hnědé. Korpus potřeme krémem, rozkrájíme na dílky a jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkovým krémem.
Poznámka k receptu na Opavan: Místo šlehačkového krému můžeme použit 3 šlehačky, 1 a půl na bílo a 1 a půl na pařížskou šlehačku. Do obou přidat ztužovač šlehačky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Opavan, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majda 2
- Datum vložení: 21.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Na těsto : 5 žloutků, 230 g cukr krupice, 6 lžíc vřelé vody-ušlehat. 170 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 pol.lžíce kakaa, sníh z 5 bílků. Krém : 1,5 sklenice mléka, 2 lžíce hl.mouky, 2 lžíce solamylu, 100g cukr krupice, 250 g másla, rum. Šlehačkový krém : půl litru mléka, 200 g 100- procentního tuku(IVA,OMEGA), 100 g másla, 1 vanil.cukr, 1 žloutek, 2 ztužovače šlehačky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na opavan,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Opavan - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Opavan
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|