|
Recept na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Recept na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 ml poctivého vývaru, dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další(použila jsem hovězí s kostí na polévku) 1 velká cibule 50 g másla 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml špetka drceného zeleného pepře přídavek: 2 řapíky celeru hrst čerstvých, nebo zamražených hub 2 větší sladkokyselé okurky něco láku z okurek, podle chuti Může se také použít hrubozrnná hořčice, nebo česnek-nedávala jsem..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Recept na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek: Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak cibulovou jíšku do světlehněda a zalijeme poctivým vývarem, který si sami vytvoříme z kousku nějakého masa(žádné kostky, masoxy ap.)hodně promícháme do hladka a necháme dusit. Zatím si pokrájíme celer, houby a okurky na menší kousky a přidáme je do omáčky, dál osolíme opepříme, pak ochutnáme a podle naší chuti si přilijeme sladkokyselou vodu z okurek a necháme dusit. Když je všechno měkké přilijeme smetanu, můžeme přidat nakrájené vařené maso z vývaru a ještě chvíli povaříme.
Poznámka k receptu na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek: Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu! Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 17.01.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 500 ml poctivého vývaru, dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další(použila jsem hovězí s kostí na polévku) 1 velká cibule 50 g másla 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml špetka drceného zeleného pepře přídavek: 2 řapíky celeru hrst čerstvých, nebo zamražených hub 2 větší sladkokyselé okurky něco láku z okurek, podle chuti Může se také použít hrubozrnná hořčice, nebo česnek-nedávala jsem.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|