|
Recept na Olomoucká cibulačka
Recept na Olomoucká cibulačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Olomoucká cibulačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 cibule, sádlo nebo olej, masox (kdo nechce - nemusí), sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, kmín Chléb, tvarůžky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Olomoucká cibulačka
Recept na Olomoucká cibulačka: Cibule nakrájíme na obloučky. Olej nebo sádlo rozehřejeme a nakrájenou cibuli na něm opečeme. Zalijeme asi 1 a 1/2 l vody, přidáme jalovec, kmín, masox a vaříme asi 20 minut. Pak polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem, případně vegetou. Cibule polévku dost zahustí, takže již není třeba dávat jíšku. Chléb nakrájíme na kostičky a na troše tuku opečeme. Mezitím si nastrouháme tvarůžky. Na 1 porci polévky dávám 1 krajíc chleba a 2 ks tvarůžků. Na opečený chleba nasypeme nastrouhané tvarůžky, přikryjeme poklicí a necháme rozpustit. Udělá se nám taková omeletka. Dáme na talíř, dvěma vidličkami roztrháme na kousky a zalijeme vařící polévkou. Necháme asi 1 minutu odstát.
Poznámka k receptu na Olomoucká cibulačka: Polévka je dost hustá a sytá a můžeme ji použít jako polévku přesnídávkovou nebo k večeři. Našla jsem ji asi před 3 léty někde na internetu. Pokud se přihlásí její autor, ráda uvedu jeho jméno a poděkování.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Olomoucká cibulačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iriska
- Datum vložení: 28.12.2009
- Počet porcí: 5 po 2 kusech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 4 cibule, sádlo nebo olej, masox (kdo nechce - nemusí), sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, kmín Chléb, tvarůžky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na olomoucká cibulačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Olomoucká cibulačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Olomoucká cibulačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|