RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Okurky velmi dobré

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Okurky velmi dobré, recepty Okurky velmi dobré, Okurky, velmi, dobré


Recept na Okurky velmi dobré

Recept na Okurky velmi dobré je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Okurky velmi dobré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Do sklenice o obsahu 0,7 l si připravte: 1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké, 3 kolečka křenu, 1/2 malé cibule, 2 hřebíčky, 3 celé pepře, 3 kuličky nového koření, malý bobkový list,asi 1 cm celé skořice, kousek vinného nebo višňového listu, snítku kopru, 1 stroužek česneku, špetka hořčičných semínek, 2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krystalu nebo krupice, 1 kávová lžička soli, malou skleničku octu - 0,5 dcl.

Okurky velmi dobré
Zvětšit obrázek

Recept na Okurky velmi dobré

Recept na Okurky velmi dobré:
Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 stupních C. Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru, necháme do rána stát a druhý den, již zase otočené zpět, je uložíme.

Poznámka k receptu na Okurky velmi dobré:
Tento recept jsem získala od své milé kamarádky Lidušky, jednou jsme si k nim přijeli pro ovoce a okurky na zavaření a ona nám tyto své, již hotové, k ochutnání nabídla. Byla jsem z nich přímo nadšená. Malé, křupaly a nálev výborný. Samozřejmě jsem ji poprosila o recept a od té doby, i když jsem jich vyzkoušela dost, jiné než tyto, nedělám. Není v nich žádná chemie, díky česneku se nikdy nekazí. Kdysi jsme si nosili do práce vzorky zabíjaček, okurek i čalamád a můžu vám s klidným svědomím napsat, že takto okurky zavařuje celé mé široké okolí i všichni příbuzní a známí, kteří je ochutnali. Dokonce i manželky u nás pracujících řemeslníků :-) Třeba se vám také zalíbí. Letos jsme je ještě nedělali, ale protože už se prodávají, tento recept v předstihu zveřejňuji pro ty rychlejší :-) Pokud se pro ně rozhodnete, ať vám chutnají. P.S. Původně jsem recept nazvala Znojemské okurky, protože kamarádka, od níž ho mám, tam bydlí, ale hlásilo mi to, že tento název tu je a tak ho musím změnit. Ovšem na jejich chuti to vůbec nic nemění.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Okurky velmi dobré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 15.09.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: Do sklenice o obsahu 0,7 l si připravte: 1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké, 3 kolečka křenu, 1/2 malé cibule, 2 hřebíčky, 3 celé pepře, 3 kuličky nového koření, malý bobkový list,asi 1 cm celé skořice, kousek vinného nebo višňového listu, snítku kopru, 1 stroužek česneku, špetka hořčičných semínek, 2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krystalu nebo krupice, 1 kávová lžička soli, malou skleničku octu - 0,5 dcl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na okurky velmi dobré, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Okurky velmi dobré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Okurky velmi dobré

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist