|
Recept na Okurky velmi dobré
Recept na Okurky velmi dobré je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Okurky velmi dobré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Do sklenice o obsahu 0,7 l si připravte: 1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké, 3 kolečka křenu, 1/2 malé cibule, 2 hřebíčky, 3 celé pepře, 3 kuličky nového koření, malý bobkový list,asi 1 cm celé skořice, kousek vinného nebo višňového listu, snítku kopru, 1 stroužek česneku, špetka hořčičných semínek, 2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krystalu nebo krupice, 1 kávová lžička soli, malou skleničku octu - 0,5 dcl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Okurky velmi dobré
Recept na Okurky velmi dobré: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 stupních C. Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru, necháme do rána stát a druhý den, již zase otočené zpět, je uložíme.
Poznámka k receptu na Okurky velmi dobré: Tento recept jsem získala od své milé kamarádky Lidušky, jednou jsme si k nim přijeli pro ovoce a okurky na zavaření a ona nám tyto své, již hotové, k ochutnání nabídla. Byla jsem z nich přímo nadšená. Malé, křupaly a nálev výborný. Samozřejmě jsem ji poprosila o recept a od té doby, i když jsem jich vyzkoušela dost, jiné než tyto, nedělám. Není v nich žádná chemie, díky česneku se nikdy nekazí. Kdysi jsme si nosili do práce vzorky zabíjaček, okurek i čalamád a můžu vám s klidným svědomím napsat, že takto okurky zavařuje celé mé široké okolí i všichni příbuzní a známí, kteří je ochutnali. Dokonce i manželky u nás pracujících řemeslníků :-) Třeba se vám také zalíbí. Letos jsme je ještě nedělali, ale protože už se prodávají, tento recept v předstihu zveřejňuji pro ty rychlejší :-) Pokud se pro ně rozhodnete, ať vám chutnají. P.S. Původně jsem recept nazvala Znojemské okurky, protože kamarádka, od níž ho mám, tam bydlí, ale hlásilo mi to, že tento název tu je a tak ho musím změnit. Ovšem na jejich chuti to vůbec nic nemění.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Okurky velmi dobré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 15.09.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Do sklenice o obsahu 0,7 l si připravte: 1 malou mrkev nebo několik koleček z mrkve velké, 3 kolečka křenu, 1/2 malé cibule, 2 hřebíčky, 3 celé pepře, 3 kuličky nového koření, malý bobkový list,asi 1 cm celé skořice, kousek vinného nebo višňového listu, snítku kopru, 1 stroužek česneku, špetka hořčičných semínek, 2 vrchovaté polévkové lžíce cukru krystalu nebo krupice, 1 kávová lžička soli, malou skleničku octu - 0,5 dcl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na okurky velmi dobré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Okurky velmi dobré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Okurky velmi dobré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|