|
Recept na Odpolední tyčky
Recept na Odpolední tyčky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Odpolední tyčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g vody špetka cukru 2 lžíce oleje 200 g hladké mouky půl lžičky soli 10-14 g droždí Náplň: olivy bazalka sušená rajčata v oleji - vše nakrájíme a smícháme dohromady..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Odpolední tyčky
Recept na Odpolední tyčky: Suroviny na těsto umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu prázdnou stranu těsta a k ní pak přehneme i tu druhou (jako obálku). Celé naplněné těsto ještě lehce znovu rozválíme, ale tak, aby náplň zůstala zakrytá vevnitř. Rádýlkem nebo krájecí lopatkou pak nakrájíme asi 1 cm široké tyčky, chytneme je na obou koncích a dobře zkroutíme - takto upravené uložíme na plech s pečícím papírem. Než se vyhřeje trouba, tyčky nakynou. Kdo má rád slanější, potře je před pečením lehce vodou a posype hrubou solí. Upečeme ve vyhřáté troubě 200°C/10-15 min, pak zeslabíme a dopečeme 160°C/asi 15 min.
Poznámka k receptu na Odpolední tyčky: Tyčky jsou křupavé, vevnitř přesto stále trochu vláčné. Při mlsání se střídavě vynořují lehoulince nakyslá chuť rajčete, slanější olivy nebo přímo i samotného krystalku soli z povrchu tyčinky a celé to provází vůně bazalky. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Odpolední tyčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 16.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 100 g vody špetka cukru 2 lžíce oleje 200 g hladké mouky půl lžičky soli 10-14 g droždí Náplň: olivy bazalka sušená rajčata v oleji - vše nakrájíme a smícháme dohromady.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na odpolední tyčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Odpolední tyčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Odpolední tyčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|