|
Recept na Octové kroužky
Recept na Octové kroužky je zařazen v kategorii cukroví - plněné.
K přípravě Octové kroužky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 250g hladké mouky, 210g tuku, nebo másla, 1 lžíce octa, 2 lžíce mléka, 2 žloutky máslový krém: 1 vejce, 139,5g moučkového cukru, 62g ztuženého tuku omega, rum podle chuti, 374,5g másla. Množství jsem si upravila, v receptu bylo o jednu a půl dávky víc. A to je moc čokoláda + omega.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Octové kroužky
Recept na Octové kroužky: těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Já peču na 150 stupňů asi 10-15 minut. máslový krém- vejce s cukrem dáme do kastrolu a postavíme do vodní lázně. Nad parou zahříváme a občas prošleháme metličkou tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a směs není horká. Odstavíme z vodní lázně, přidáme nakrájený tuk a rum a za občasného prošlehávání necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme a přidáváme vychladkou směs. Vyšleháme na hladký krém. Kolečka naplníme a dáme do lednice ztuhnout a pak půlky máčíme do čokoládové polevy, kterou jsem si nechala rozpustit s omegou ve vodní lázni. A opět do lednice ztuhnout.
Poznámka k receptu na Octové kroužky: Protože se bojím vejce, tak jsem vyčetla, že místo vejce lze použít v tubě jesenku, nebo piknik- slazené mléko. Ne jedno vejce, jedna lžíce jesenky. Krém jsem si udělala teda po svém a jinak: rozpustila omegu, do ní jsem dala cukr, rozpustila a přidala jednu lžíci jesenky. Nechala pomalu vychladnout. Máslo jsem si nechala trochu povolit a přidala rum. Vyšlehala a přidala vychladlou hmotu. Je to vynikající. Kolečka jsou krásně měkké už když se upečou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Octové kroužky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: marunda (Petra Bartoňová)
- Datum vložení: 28.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Plněné
- Suroviny: těsto: 250g hladké mouky, 210g tuku, nebo másla, 1 lžíce octa, 2 lžíce mléka, 2 žloutky máslový krém: 1 vejce, 139,5g moučkového cukru, 62g ztuženého tuku omega, rum podle chuti, 374,5g másla. Množství jsem si upravila, v receptu bylo o jednu a půl dávky víc. A to je moc čokoláda + omega
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na octové kroužky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Octové kroužky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Octové kroužky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|